Home Crna Gora Svetozaru Maroviću određen pritvor

Svetozaru Maroviću određen pritvor

by Agencije

Svetozar Marović, predsjednik Političkog savjeta Demokratske partije socijalista (DPS) i bliski suradnik crnogorskog premijera Mile Đukanovića, provest će narednih 30 dana u pritvoru. Tako je odlučio Miroslav Bašović, sudac na Višem sudu u Podgorici, nakon što ga je noćas ispitao.

Marović je uhićen u četvrtak u Podgorici zbog sumnje u zloporabu službenog položaja, poticanje i sudjelovanje u malverzacijama pri kupnji zemljišta. Njegov odvjetnik Zdravko Begović kazao je da će se žaliti i da Marović u posljednjih 10 godina nije obavljao nikakvu državničku ili drugu funkciju.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da on ne da komentira odluke tužiteljstva te da je neophodno poštivati načelo nedužnosti, odnosno da nitko nije kriv dok to sud ne kaže pravomoćnom presudom. Oporba je pozdravila aktivnosti Tužiteljstva, a jedino je oporbeni Pokret za promjene mišljenja kazao da je uhićenje Marovića obavljeno pod pritiskom međunarodne zajednice.

Tužiteljstvo je u studenome izdalo nalog za uhićenje Miloša Marovića (sina Svetozara Marovića), kojega se sumnjiči za malverzacije pri prodaji 26.000 m2 zemljišta u Budvi. Državni proračun time je oštećen za 1,4 mil. eura.

Related Posts