Danas prijepodne prilikom ukapčanja iskopčanog potrošača, Hotela Dubravka u Baškoj Vodi, fizički je napadnut i ozlijeđen djelatnik Pogona Makarska HEP Operatora distribucijskog sustava.

Na poziv napadnutog djelatnika na teren su izašli policijski djelatnici i napravili očevid. Više informacija o okolnostima događaja u HEP-u će dati nakon izrade policijskog izvješća. “U HEP-u smo zgroženi ponovim teškim napadom na radnika HEP-a. Podsjećamo da su u siječnju ove godine teži fizički napad doživjela dva radnika HEP ODS-a u Karlovcu. Nažalost, naši su radnici prilikom obavljanja svojih redovnih radnih zadataka, najčešće uz vezi s iskapčanjima s mreže zbog neplaćanja obveza kupaca, često izloženi vrijeđanju, prijetnjama, pa i fizičkim napadima.

Primjećujemo da su incidenti postali učestaliji nakon što su u medijskom i javnom prostoru Hrvatske određeni pojedinci i skupine počeli pozivati potrošače na neplaćanje računa, sprječavanje iskapčanja, nelegalno ukapčanje i druge metode građanskog neposluha. Pozivamo stoga medije, kupce i građane da osude neprihvatljivo nasilničko ponašanje prema radnicima HEP-a i da time pomognu da im se omogući nesmetano obavljanje poslova utemeljeno na zakonskim propisima RH”, kažu u HEP-u.

Related Posts