Suspendirani HDSSB-ovci smijenili Vulina i Glavaša

Skupina suspendiranih i isključenih članova HDSSB-a okupljenih u “Koordinaciju načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a”, u četvrtak navečer je u Osijeku održala skup, kojeg su nazvali sjednicom Glavnog odbora stranke.

To pak osporava predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i njegovi istomišljenici koji su u isto vrijeme sazvali koordinaciju HDSSB-a za pet slavonskih županija.

Sudionici skupa izglasovali su opoziv predsjednika stranke Dragana Vulina, njegovog zamjenika Karla Šatvara, potpredsjednika te nekoliko članova Predsjedništva i drugih stranačkih dužnosnika, među kojima i osnivača stranke Branimira Glavaša te su donijeli odluku o sazivanju izvanrednog izbornog sabora stranke za 10. prosinca, u Osijeku.

Predsjedništvo HDSSB-a nedavno je donijelo odluku o održavanju izvanrednog izbornog sabora u roku od 90 dana.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić rekao je kako je sjednicu statutarno sazvalo više od trećine punopravnih članova Glavnog odbora, ocijenivši kako je Vulin bez povoda suspendirao predsjednicu Glavnog odbora Danijelu Lovoković i njezina zamjenika Dinka Burića, s namjerom da spriječi sazivanje sjednice Glavnog odbora, jer je postao svjestan da je izgubio većinu u Glavnom odboru.

Ocijenio je kako je, nakon povratka iz zatvora osnivača stranke Branimira Glavaša HDSSB izgubio puno simpatizera, stranka se urušavala od izbora do izbora, i stalno gubila rejtnig, a Dragan Vulin nije pronašao način kako se suprotstaviti takvoj politici.

Želimo demokratizaciju stranke i što skoriji izborni sabor s otvorenim listama i tajnim glasovanjem, jer je to preduvjet da stranka krene naprijed, poručio je Šišljagić odbacivši medijska nagađanja o navodnom osnivanju nove političke stranke, prenosi N1.

 

You may also like

0 comments