Sukob Mikulić – Bulj

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj poručio je u utorak kako je s kupoprodajom njegovog stana kao i invalidnošću koju je „zaradio“ u Domovinskom ratu sve „po zakonu“ te kako je spreman da se sve to i službeno provjeri, a HDZ-ovcu Andriji Mikuliću, koji ga je ranije zbog invaliditeta i stana javno prozvao, poručio kako je to što radi „dno dna“ te ga je upitao što je on radio za vrijeme Domovinskog rata.

„Što se tiče stupnja moga invaliditeta sve je bilo po zakonu. Ja sam bio pet godina na prvoj crti bojišnice, bio ranjavan i imao brojne zdravstvene probleme. Osim toga nikad nisam manipulirao sa stupnjem invaliditeta kako me je to optužio Mikulić“, rekao je Bulj za Hinu. Mikulić je naime, poručio ranije Bulju kako on, “kao predvodnik napada na šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i njegovu obitelj”, nije osoba koja bi to trebala raditi jer “ima mrlje”, te je pozvao DORH i Uskok da istraže Buljev invaliditet i prodaju stana kojeg je kupio po povlaštenim uvjetima. „Što se tiče stana, on nije imao, kako to Mikulić tvrdi 80 kvadrata nego šezdesetak i otkupio sam ga, ne za 21 nego za 25 tisuća eura te nakon šest-sedam godina prodao ne za, po Mikuliću, 90 već za četrdesetak tisuća eura. Taj stan koji je bio u Sinju, dodijeljen mi je kao djelatnom časniku, bio je u mansardi i u njemu sam živio sa suprugom i djetetom. U međuvremenu mi je supruga ostala bez posla, rodilo se još dvoje djece i kako bismo mogli preživjeti morali smo se vratiti u moje rodno selo Suhač. Da bi tamo kuću za sebe, suprugu i djecu sagradio, morao sam dići još dva kredita koja i danas otplaćujem“, rekao je Bulj.

Ne vidi, kaže, u svemu tome nikakav krimen, a za optužbe člana HDZ-ovog Predsjedništva Mikulića kaže kako su tek laž i obmana. „Mikulić je zadnja osoba koja me ima pravo prozivati, a to što radi je dno dna! Udbaškim je metodama došao do moje medicinske dokumentacije koje se ja ne stidim. Sinjani znaju tko sam ja! A što je radio Andrija Mikulić dok sam ja branio Hrvatsku? Radio je kao inspektor za rudarske koncesije, no i o tome bi se moglo štošta reći“, zaključio je Bulj.

Član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić poručio je u utorak Mostovu zastupniku Miri Bulju kako on, “kao predvodnik napada na šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i njegovu obitelj”, nije osoba koja bi to trebala raditi jer “ima mrlje”, te je pozvao DORH i Uskok da istraže Buljevu prodaju stana kojeg je kupio po povlaštenim uvjetima te njegov invaliditet.

“Kolega Bulj, kao predvodnik napada na gospodina Karamarka i njegovu obitelj, držim da nije osoba koja bi to mogla zato što ima mrlje. On u svojoj izjavi poziva institucije tipa Državnog odvjetništva i Uskoka da istraže nešto. Pridružujem se tome i također pozivam Državno odvjetništvo i Uskok da istraže kolegu Bulja zbog dva slučaja. Jedno je da nam objasni kako to da je 1999. i pod kojim povlaštenim uvjetima od MORH-a kupio stan od 80 kvadrata za 21 tusuću eura, a nekoliko godina kasnije taj isti stan prodao za 90 tisuća. I drugo, bilo bi dobro da nam objasni kako to da je njegova invalidnost rasla tijekom godine. Prvo je dobio rješenje kao hrvatski ratni vojni invalid na 20 posto, onda je na njegovo traženje dobio novo rješenje trajno na 30 posto. Unutra je navedena šifra F62.1, a to je opća nesposobnost za rad. Ako netko ima rješenje na 30 posto trajno da je opće nesposoban za rad, onda mene njegove reakcije ne čude”, rekao je Mikulić novinarima u Saboru.

Bulja je pozvao da i sam javnosti pojasni te dvije stvari za koje ga je javno prozvao te mu predložio da “nikad ne napada nekog bez argumenata, jer to nema smisla”. Na pitanje novinara nije li ipak javno iznio povjerljive podatke o Miri Bulju, Mikulić je odgovorio: “Ja sam vam podatke iznio i dobro znam što mogu reći i što mogu iznijeti u javnost. Vi kao novinari ćete vidjeti jesam li ja govorio istinu ili ne”.

Upitan može li potvrditi ili demantirati informacije iz Nacionala da je tvrtka Karamarkove supruge imala ugovor s tvrtkom MOL-ova konzultanta Joze Petrovića te bi li, ako se to pokaže istinitim, šef HDZ-a trebao odstupiti, Mikulić je kazao kako je “gospodin Karamarko kroz svoj životni vijek, u smislu karijere, uvijek dobro znao odvojiti privatno od poslovnog”. “Pa zar vi mislite da bi on danas bio na ovim pozicijama gdje je danas, predsjednik najjače stranke Domoljubne koalicije, da nije to znao. Da li bi danas bio prvi potpredsjednik Vlade? Čovjek je to jako dobro znao odvojiti i znat će ubuduće”, poručio je Mikulić.

Na pitanje o izjavi SDP-ovca Joška Klisovića kako SDP podržava Most, Mikulić je ponovio da su Domoljubna koalicija i njezini partnerski odnosi s Mostom bili pitanje političke odluke. “Koliko ja znam do ovog trenutka, ta se politička odluka nije promijenila. Da li bi to neki željeli to morate pitati njih”, rekao je.

Upitan o političkoj odgovornost šefa HDZ-a, Mikulić je izbjegao odgovor i kazao tek kako smatra da nije dobro prozivati nekoga za nešto dok se ne utvrde činjenice. Mostov zastupnik Bulj u utorak je iz Sinja pozvao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da provjeri sve saborske zastupnike, premijera, ministre i potpredsjednike Vlade imaju li ikakvu suradnju s MOL-ovim konzultantom Josipom Petrovićem ili izravno s MOL-om te utvrdi je li u potpisivanju bilo kakvih ugovora bilo sukoba interesa. Pozivam Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjeri premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ministre gospodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-ovim konzultantima ili MOL-om, koji je otuđio našu Inu na neprijateljski način. Naši političari su dozvolili da se ono što vrijedi 100 milijardi dolara proda po bagatelnoj cijeni. Ne zna se jesu li nešto platili”, poručio je Bulj.

You may also like

0 comments