Home Hrvatska Šuker: Većina postoji, ali tri HDZ-ovca nisu došla, neopravdano

Šuker: Većina postoji, ali tri HDZ-ovca nisu došla, neopravdano

by Energypress.net

HDZ-ovac Ivan Šuker zatražit će raspravu u klubu zastupnika HDZ-a o trojici zastupnika koji se nisu pojavili na glasanju. Kazao je novinarima ispred Sabora nakon okončanja današnje sjednice i pada kvorima da većina postoji.

“Dva zastupnika HDZ-a i jedan iz vladajuće koalicije nisu se javili da neće doći i to je to”, kazao je Šuker. “Nije došao general Krstičević, jer je na putu u SAD-u i Sandra Perković (MB 385, op.a.), koja je na turniru, a još trojica nisu navela razlog”, kazao je Šuker. “Niti jedan zastupnik neće dobiti putni nalog dulje od četvrtka… Na klubu ćemo vidjeti zašto nisu došli, ovo je neozbiljno”, izjavio je Šuker, kazavši za sebe da je ondje svaki dan.

Neki ljudi, ako ne mogu biti u Saboru, neka podnesu ostavku. Zašto si ljudi gomilaju funkcije? Neka odluče što žele biti! To ću predložiti na klubu zastupnika, jer hrvatski građani ovo nisu zaslužili Upitan je i kako većina može biti stabilna, ako si ne može priuštiti da se, primjerice, razbole tri zastupnika. “Većina postoji”, inzistira on.

Pero Ćorić iz HSP-a AS komentirao je sastanak Vijeća za suradnju, kao i hoće li u Saboru danas biti osiguran kvorum. Ćorić je kazao da misli da se Vijeće za suradnju zadnji put sastalo prije otprilike mjesec i pol. Nije, kaže, bitno zove li se to Vijeće za suradnju ili Vijeće staraca ili mudraca. ‘Takvo tijelo mora postojati, kako bi se mogla vršiti koordinacija svega onoga što se događa između Vlade i Sabora. Očekujem da ovih dana počne funkcionirati’, kazao je Ćorić.

Na pitanje novinara zašto ono dosad nije funkcioniralo, Ćorić je prozvao Most. ‘Morate pitati ekipu iz Mosta zašto nije funkcioniralo. Ispada da za sve optužujem Most, ali nisu oni za sve krivi’, kazao je Ćorić, dodavši da mora postojati koordinacija, koja se iz redova Mosta nije često mogla vidjeti. Znali su oni često davati prijedloge koji nisu koordinirani, rekao je Ćorić. Danas se sastala i Domoljubna koalicija, rekao je, ali njihovi se sastanci uvijek i redovito održavaju. ‘Danas se pomaknulo, ide se naprijed’, komentirao je Ćorić.

‘Ja sam uvjeren da je ovo dosad bilo treniranje mišića, u prvom redu mislim na Most. Mislim da građani očekuju da se takva praksa završi i da moramo početi funkcionirati na brži način’, kazao je Ćorić, dodavši da je u tom sporom i tromom radu prednjačio Most. ‘Sporo dobivamo prijedloge, nisu ujednačeni’, rekao je Ćorić. Ipak, tomu se ne može čuditi, obzirom da su oni tek stigli na političku scenu, tek se trebaju profilirati kao stranka i donijeti program, istaknuo je Ćorić. Nemaju ni ljude koji bi taj program mogli iznijeti u javnost, a još manje koordinaciju, kazao je.

Kvorum je za danas osiguran, kazao je Ćorić. Njegova će stranka biti cjelovita, kao i cijela Domoljubna koalicija, dok bi jedan zastupnik Mosta trebao izostati, rekao je Ćorić. ‘Danas je odbor za imenovanje pokazao da su prisutni svi. Moramo uvesti disciplinu. Moramo biti odgovorni’, rekao je Ćorić.

Related Posts