Šuker: Nema sukoba Mosta i HDZ-a

HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker odbacio je u srijedu nagađanja o raskolu između Mosta i HDZ-a, ustvrdivši da nitko nije govorio o raskolu kada su se za vrijeme bivše vlade određeni zakonski prijedlozi skidali jer jedan koalicijski partner to nije podržavao.

“Ne znam o kakvom raskolu govorite. Ne vidim tu neki raskol. Vrlo interesantno da kad su se određeni zakonski prijedlozi u protekle četiri godine skidali jer jedan koalicijski partner to nije podržavao, nitko nije govorio o raskolu. A radilo se o suštinskim promjenama fiskalne i porezne gospodarske politike. Tada to nije bio raskol. A sada kada dva čovjeka imaju presicu i iznesu svoje stavove onda je to raskol”, rekao je Šuker.

Njega su novinari u Hrvatskom saboru pitali znači li to što je čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao da nije znao da je Milijan Brkić HDZ-ov kandidat za ministra branitelja – da postoji raskol između te dvije stranke. “To je njegov problem što on kaže. Mi smo jasno rekli tko je naš kandidat”, komentirao je.

Na novinarsku opasku da se radi o zajedničkom problemu, a ne samo čelnika Mosta, Šuker je ustvrdio da Brkić nije zajednički problem.  “U onom trenutku kad prođe procedura, kako su imenovaniI drugi ministri, bit će imenovan i Brkić”, poručio je.  Kazao je da Nacionalno vijeće za suradnju funkcionira i da će se ono sastati kada za to bude potrebe.

You may also like