Home Europska unija Suđenje Perkoviću i Mustaču do rujna

Suđenje Perkoviću i Mustaču do rujna

by Agencije

Proces koji se pred Višim zemaljskim sudom u Muenchenu vodi protiv bivših djelatnika jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Josipa Perkovića i Zdravka Mustača zbog sumnje u sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića produljen je do kraja rujna ove godine, objavio je na svojim stranicama Viši zemaljski sud.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Manfreda Daustera je naložilo još tri dodatna ročišta u procesu i to za 31. kolovoza te 20. i 27. rujna. Do sada su kao zadnja dva ročišta, u procesu koji se trebao okončati još u travnju prošle godine, bili određeni 1. i 2. kolovoza.

Istodobno je najavljeno kako bi sljedećeg tjedna u utorak putem video-veze iz Zagreba trebao svjedočiti bivši ministar vanjskih poslova nekadašnje SFRJ Budimir Lončar. Do kraja suđenja se još očekuje i svjedočenje bivšeg djelatnika SDS-a Vinka Sindičića, koji je svjedočio i u prvom suđenju u svezi s ovim ubojstvom, u kojem je Krunoslav Prates osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. Suđenje Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću započelo je u listopadu 2014. godine.

Related Posts