Sučeljavanje Milanovića i Plenkovića na HRT-u, u petak, u 20 sati

Debata između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i čelnika SDP-a Zorana Milanovića održat će se u petak na HRT-u u 20 sati.

To će biti prva javna televizijska debata predsjednika dviju najutjecajnijih političkih stranaka u Hrvatskoj nakon više od 13 godina, a održat će se uoči početka predizborne kampanje za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Voditelj sedamdesetominutne televizijske debate bit će Mislav Togonal, a čelnici dviju političkih stranaka raspravljat će o unutarnjoj i vanjskoj politici, gospodarstvu i financijama, zdravstvu i socijalnim pitanjima, natalitetnoj politici i obrazovanju te o svjetonazorskim pitanjima, objavio je HRT.

Podsjetimo, nakon što je Zoran Milanović predstavljajući program svoje Narodne koalicije u Samoboru zamolio Plenkovića da mu “učini ljubav i pojavi se na sučeljavanju”, šef HDZ nije mu mogao reći ne.

Odgovor je stigao jako brzo. “Kolega Milanović je evoluirao od uvreda od neki dan do debate. Iskazujem spremnost na sučeljavanje na javnom servisu, neposredno prije početka službene izborne kampanje. Ključni kandidati za predsjednika Vlade imat će prigodu hrvatskoj javnosti izložiti svoj program i sučeliti argumente”, izjavio je tada Plenković, donosi N1.

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u nedjelju da bi se u televizijskoj debati želio suočiti s predsjednicima HDZ-a i SDP-a Plenkovićem i Milanovićem, no, kako sada stvari stoje, ta mu želja neće biti ispunjena.

You may also like

0 comments