Stvara li se oporba u HDZ-u?

Na krajnjem desnom krilu HDZ-a proteklih se dana počela okupljati, čini se, unutarstranačka “oporba” predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću predvođena Zlatkom Hasanbegovićem, ministrom kulture na odlasku, kojem je jučer u intervjuu za tjednik Nacional podršku dao i Miro Kovač, ministar vanjskih poslova također na odlasku.

Zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić također se u medijskim spekulacijama spominje kao dio tog društva, ali iz izvora u stranci doznajemo da to nije istina.

Nitko od naših sugovornika u stranci ne vjeruje da društvo predvođeno Hasanbegovićem ima snage i potencijala prerasti u ozbiljniji problem proeuropski orijentiranom novom stranačkom vodstvu, ali smatraju da bi šef stranke Plenković s njima pojedinačno trebao što prije sjesti za stol i ponuditi im neke nove opcije.

Hasanbegović, pak, smatra naš izvor, to radi da bi se održao kao “autentični desni intelektualac”. Iz izvora bliskog vrhu stranke doznajemo kako procjenjuju da je riječ o “heterogenoj skupini” koja nije nikakva opasnost za vrh stranke, piše Jutarnji list.

– Bruna Esih će se prilagoditi Plenkovićevoj politici. Culej neće biti dio Plenkovićeva tima, ali će djelovati u Saboru, no ne treba očekivati da će se upustiti u nešto više. Dvojica najosjetljivijih iz te grupacije, Hasanbegović i Kovač, također će naći svoje mjesto – smatra naš izvor blizak vrhu stranke.

You may also like

0 comments