Štromar i Košić kandidati HNS-a na lokalnim izborima

Aktualni varaždinski župan Predrag Štromar i njegov zamjenik Alan Košić bit će kandidati Hrvatske narodne stranke (HNS) za te dužnosti i na lokalnim izborima u svibnju, priopćeno je u ponedjeljak iz varaždinske Županijske organizacije HNS-a.

Predsjedništvo Županijske organizacije HNS-a donijelo je jednoglasnu odluku da će Štromar biti kandidat za župana, a Košić kandidat za zamjenika župana.
Štromar, varaždinski župan i predsjednik županijskog HNS-a, ističe da će nastaviti gdje su stali.
„Cilj nam je da svi građani imaju jednaka prava, ali i jednake šanse za poslovni i osobni razvoj. Nastavit ćemo gdje smo stali i jamčim da će nakon četiri godine ova županija biti još razvijenija”, izjavio je Štromar. Rekao je kako neće dopustiti da se stvaraju još veće nejednakosti između sjevera i juga Hrvatske i da građani Varaždinske županije budu na bilo koji način marginalizirani.
Iz HNS-a Varaždinske županije tvrde da su se u četiri godine aktualnog mandata dogodile „brojne pozitivne promjene u Varaždinskoj županiji, primjerice, smanjena je nezaposlenost i povećan broj radnih mjesta, te su realizirane investicije“.  Kažu da je Varaždinska županija „među najkonkurentnijim i najprivlačnijim investitorima zahvaljujući dobroj gospodarskoj politici, ali i činjenici da se ovdje dozvole izdaju u jednom danu”.

Iz HNS-a ističu da im je i obrazovanje prioritet, kroz uvođenje jednosmjenske nastave i rad Centara izvrsnosti, besplatne udžbenike za osnovnoškolce i sufinanciranje prijevoza za srednjoškolce.
Kao jedan od ciljeva u iduće četiri godine najavljuju osiguravanje povećanja prosjeka plaća građanima.
Prema dogovoru HNS-a i SDP-a kandidata za drugog zamjenika župana trebao bi imenovati SDP. U aktualnom mandatu to je Alen Kišić, predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a i kandidat za gradonačelnika Varaždina, kojeg će na izborima u svibnju podržati HNS.

(Agencije)

You may also like