Strinavić: Mjere nove vlasti za blokirane poput Top Shopa

Najave izmjena i dopuna Ovršnog zakona danas je komentirao dopredsjednik stranke Blokirani Mario Strinavić. Njegovu izjavu donosimo u cijelosti: 

“Najave izmjena i dopuna Ovršnog zakona koje je most od HDZ-a zatražio putem jamstava sliče mi na „TopShop“ reklame u kojem se pokušava prodati proizvod koji će možda u početku dati nekakav prividni efekt za korisnika da bi isti nakon par mjeseci završio na operacijskom stolu sa još težim posljedicama. Hoće li konačno političari u Hrvatskoj, oni koji su donijeli ovaj zakon a i oni koji su im pomagali u donošenjem istoga priznati da su krivci za ovakvo stanje sa blokiranim građanima u Hrvatskoj i da u ovom trenutku ne postoje brza i jednostavna rješenja. Pitanje svih pitanja što će se dogoditi sa tim istim građanima nakon godinu i pol dana osim prava na odabir mosta ispod kojeg će živjeti ili će im država platiti kartu da napuste ovu državu i svoju sreću potraže u drugim zemljama, osim zemalja EU jer će ih i tu goniti Šprlje “Europskim ovršnim nalogom”, gdje se država skrbi za svoje građane.

Ovo ne smije biti prelazna mjera i ograničena na rok od godine i vlast ne smije dozvoliti da itko postane beskućnik. Ovo je radikalan problem u Hrvatskoj, a radikalni probleme treba rješavati radikalnim rješenjima, pitanje je samo dali vlast ima hrabrosti suprotstaviti se Ovršnoj mafiji. Ako Šprlje odnosno ministarstvo pravosuđa misli riješiti ovaj problem neka dogovori sa bankama moratorij na ovrhu jedine nekretnine, otpis kamata i da se reprogramiraju svi krediti na duži period uz manju ratu u kojoj bi se država trebala postaviti kao jamac”, napisao je na svom Facebook profilu.

You may also like

0 comments