Štraj u Uljaniku se nastavlja u četvrtak

Prvi dan štrajka u pulskom brodogradilištu Uljanik, koji je počeo u srijedu ujutro nakon neuspijelog petodnevnog mirenja, a zbog neisplate plaće za srpanj, poslijepodne je priveden kraju, a nastavak je sutra.
Štrajk je započeo jutros u 7 sati, kada radnici Uljanika dolaze na posao. Nakon okupljanja unutar brodogradilišta i na svojim radnim mjestima, veći dio radnika je oko 9 sati izašao na ulicu ispred Uljanika i blokirao promet. Na cesti su ostali do 11 sati. Oko podneva štrajkaši su se uputili, uz pratnju policije, i na jedno i pol satni prosvjedni hod ulicama Pule kojom prilikom su im Puljani davali podršku.

Štrajk u Uljanik Grupi u njezinih sedam društava i brodogradilištu „3.maj“ u Rijeci nastavlja se sutra. U štrajku ostaju do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaća, rekao je danas predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko.

Radnici traže i ostavku Uprave Uljanika, na čelu s predsjednikom Giannijem Rosandom koju smatraju najodgovornijom za trenutačnu situaciju. No, sindikati kažu kako u sklopu štrajka ostavku Uprave ne mogu tražiti jer je štrajk pokrenut zbog neisplate plaća.

Radnici Uljanika i sindikati rješenje trenutačnih problema traže od Vlade, koja, kako smatraju, treba odlučiti želi li brodogradnju ili ne. Najavili su i mogućnost prosvjeda ispred zgrade Vlade u Zagrebu, ali hoće li do toga doći još nije poznato.

You may also like