Stjepan Adanić ostaje na čelu Janafa

Odluka Vlade

Vlada je u četvrtak predložila Nadzornom odboru Jadranskog naftovoda d.d. da predsjednik Uprave ostane Stjepan Adanić i to do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, a najduže šest mjeseci, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela vladine sjednice.

Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda Adanića je, naime, na prijedlog Vlade, 25. rujna 2020. imenovao predsjednikom Uprave na šestomjesečno razdoblje. Adanić je na to mjesto došao nakon opoziva Dragana Kovačevića zbog afere “Janaf”.

Darko Horvat razriješen je dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana, a novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva imenovan je Tomislav Ćorić.

Na osobni zahtjev razriješeni su članovi Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanje Tihomir Tomčić i Ninoslav Šćukanec Schmidt.

Ana Odak razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a novom članicom, kao predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, imenovana je Spomenka Đurić.

Stipe Župan imenovan je predsjednikom, a Jadranka Groška Kardum i Mario Jurišić članovima Nadzornog odbora Hrvatske agencije za osiguranje depozita kao specijalizirane financijske institucije koja nastavlja rad umjesto ranije Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za mobilnost i programe Europske unije: Ivan Milanović Litre, Mihaela Adamović Radolfi, Kristina Gerber Sertić, Goran Cvek, Ivan Katavić, Milan Pelc i Mario Vučić. Novim predsjednikom tog Upravnog vijeća ponovno je imenovan Ivan Milanović Litre, a članovima Dijana Mandić, Valentina Cesar, Filip Malinar i Manda Japunčić, kao predstavnici ministarstva nadležnog za obrazovanje i znanost, za mlade, za financije te na prijedlog službenika i namještenika Agencije.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o sudjelovanju Republike Hrvatske u vježbama upravljanja u krizama kao i odluku o davanju suglasnosti Glavnoj državnoj odvjetnici RH za davanje punomoći.

You may also like

0 comments