Stigle tri ponude za nabavku broda za plutajući LNG terminal

Tvrtka LNG Hrvatska zaprimila je tri ponude vezane uz postupak nabave plutajuće jedinice za prihvat, skladištenje i uplinjavanje (FSRU) te pružanje usluga upravljanja i održavanja FSRU-a, rekli su u utorak za Hinu iz LNG-a Hrvatska.
Natječaj za podnošenje ponuda za FSRU jedinicu istekao je 5. listopada, a trenutno je u postupku pregled i evaluacija pristiglih ponuda nakon čega će se donijeti odluka o najpovoljnijem ponuditelju, kažu u LNG-u Hrvatska.

Kada je riječ o nabavi plutajuće jedinice za prihvat, skladištenje i uplinjavanje, radilo se o više puta ponovljenom natječaju, a prethodni je bio otvoren do 24. kolovoza. Tada su iz LNG-a Hrvaska ponavljanje objasnili “formalnim razlozima”, odnosno činjenicom da ponude pristigle na prošli natječaj nisu bile sukladne formalnim zahtjevima iz dokumentacije za nadmetanje.

Naime, u prvoj polovici svibnja LNG Hrvatska je objavio postupak nabave za FSRU, a rok za ponude je istekao u lipnju. “U prijašnjem postupku nabave LNG Hrvatska je do isteka roka za podnošenje ponuda zaprimio tri ponude, dok je jedna (četvrta) ponuda pristigla nakon roka. Nakon pregleda i evaluacije zaključeno je da ponude nisu u potpunosti sukladne formalnim zahtjevima sastavljanja ponuda na način kako je to propisano dokumentacijom za nadmetanje te se nisu mogle proglasiti valjanima. Nastavno na navedeno, postupak nabave se ponavlja”, naveli su tada iz tvrtke LNG Hrvatska.

Prvi se natječaj odnosio na FSRU s najmanjim kapacitetom spremnika od 160.000 prostornih metara, odnosno kapacitetom uplinjavanja od oko 6,5 milijardi kubika plina godišnje. No, taj je natječaj otkazan i novim se tražio manji kapacitet – kapacitet spremnika FSRU-a od najmanje 135.000 prostornih metara, koji bi zadovoljio isporuku od 2,6 milijardi prostornih metara plina godišnje, što je u skladu s mogućnostima hrvatskog plinskog transportnog sustava.

Inače, tvrtka LNG Hrvatska je 2. listopada objavila i poziv za sve zainteresirane gospodarske subjekte za dostavu ponude u postupku nabave “Projektiranje, nabava i izgradnja pristana s pomoćnim postrojenjima i visokotlačnim priključnim plinovodom za UPP terminal” s rokom za predaju ponuda do 5. studenog 2018. godine do 14 sati.

You may also like

0 comments