Stier: Uhićenja u Orašju riješit ćemo s partnerima u NATO-u

Ministar vanjskih poslova Ivo Davor Stier obratio se javnosti vezano za uhićenja desetorice pripadnika HVO-a. “U vrlo uskoj vezi smo s našim saveznicima u NATO-u i EU-u, prenjeli smo im našu zabrinutost, želimo naglasiti da je ta suradnja uska. I sada s našim saveznicima koridniramo buduće korake prema BIH”, kazao je Stier.

Na pitanje može li uhićenje 10 bivših pripadnika HVO-a biti vezano za nedavni posjet premijera Plenkovića BiH, Stier je odgovorio: “To su postupci koji se ne mogu pripremiti preko jednog vikenda, isto tako mogu se izmanipulirati u političke svrhe, a mi odgovaramo da ćemo ustrajati u našoj politici da BiH ide u EU, da bude stabilna zemlja u kojoj će Hrvati, Bošnjaci i Srbi biti ravnopravni, piše N1.

Danas je o uhićenju civilnog i vojnog vrha HVO-a i policijskih struktura razgovarali su ministri Vlaho Orepić, Ante Šprlje i Tomo Medved te državni odvjetnik Dinko Cvitan kao i ravnatelj SOA-e Daniel Markić. Ministar Šprlje objavio je da će zaključci sastanka biti objavljeni na sutrašnjoj sjednici Vlade.

Podsjetimo, u ponedjeljak je deset osoba uhićeno na području Orašja u velikoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu BiH. Uhićeni su Đuro Matuzović (64), Ivo Oršolić (64), Tado Oršolić (56), Marko Dominković (54), Joso Nedić (60), Marko Baotić (68), Marko Blažanović (61), Mato Živković (52), Anto Živković (57) i Stijepo Đurić (51).

You may also like

0 comments