Stier: Očekujem stabilnu i efikasnu Vladu

Budući hrvatski ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier izrazio je u srijedu ujutro uvjerenje da će Hrvatska danas dobiti stabilnu i efikasnu Vladu.

Očekujem dobru i kvalitetnu saborsku raspravu, te da Hrvatska dobije stabilnu i efikasnu vladu, rekao je Stier koji je među prvima stigao u Sabor koji u srijedu treba potvrditi Vladu mandatara Andreja Plenkovića.

Potvrdio je da će Goran Marić (HDZ) biti u budućoj Vladi, kao ministar bez portfelja, a ne vidi ništa spornog što se Marić tek od kasno sinoć spominje za to mjesto.

“Bilo je više razgovora tijekom dana, to je uobičajena dinamika, važno je da imamo efikasnu Vladu koju će Sabor potvrditi”, rekao je Stier.

Europski put BiH, označio je prioritetnim na ministarskom, odnosno vanjskopolitičkom planu.

“Naš prioritet bit će europski put BiH, u tom kontekstu, naravno da zagovaramo ravnopravnost triju konstitutivnih naroda, pa tako i hrvatskog i svih građana BiH”, odgovorio je Stier, ističući da će Hrvatska, kao “faktor stabilnosti, biti i faktor europeizacije ovoga prostora”.

“Općenito, naš je interes da se podrže procesi europeizacije i sve europske reforme, koje se moraju obaviti u zemljama koje su u procesu pristupanja. U hrvatskom je nacionalnom interesu da se naše susjedstvo ponaša po europskim kriterijima”, odgovorio je Stier upitan za suradnju sa Beogradom, odnosno Srbijom. (Agencije)

You may also like

0 comments