Stier: Jedina prava anketa su izbori

Davor Ivo Stier, nositelj liste HDZ-a u VII. izbornoj jedinici, rekao je u ponedjeljak da svaka stranka ima svoju strategiju te da je njihov suparnik Zoran Milanović i SDP, a da predizborne ankete pokazuju samo tendencije dok će prava anketa biti na izborima u nedjelju.

Na današnjoj proslavi otvaranja nove Osnovne škole u Klinča Selu, Stier je rekao, komentirajući predizborne ankete, kako one pokazuju samo tendencije i da je prava anketa ona na izborima te je pozvao građane da im se odazovu.

Što se tiče ovih istraživanja ona su pokazala da se rastopila ona razlika prije mjesec i pol dana, rekao je i dodao da prema HDZ-ovim istraživanjima, oni su u vodstvu dodavši da je “bitno što će hrvatski građani reći”.

Upitan o proglašenju Zaštićenog gospodarskog pojasa na moru što traži Most, Stier je rekao da će” hrvatska Vlada s vladom HDZ-a, zaštititi naš Jadran u skladu s europskim pravilima”. Napomenuo je kako će se koristiti europski fondovi za obnovu naše ribarske flote dodavši da je zaštita Jadrana prioritet i da je to u njihovom programu.

Ocijenivši da svaka stranka ima svoju strategiju naglasio je da birači imaju mogućnost izabrati opciju SDP-a ako im je bilo dobro sa Zoranom Milanovićem, a ako žele jednu novu Hrvatsku koja će se okrenuti prema razvoju i politiku dijaloga, onda je tu Andrej Plenković izbor za hrvatske građane.

Kazao je i kako je HDZ-ov prioritet koristiti europske fondove za gradnju vrtića i škola. Upitan od novinara hoće li se doista ići u reformu obrazovanja, Stier je rekao kako je prioritet ne samo nastaviti s reformom obrazovanja i to pluralno, uvažavajući mišljenje roditelja i svih stručnjaka “bez isključivosti, kao što to kaže lijeva strana”.

Važnim je ocijenio da žele uvesti i “dualno obrazovanje” što znači da učenici koji idu u strukovne škole dva do tri dana budu u školi, a dva do tri dana u poduzećima i da tamo nauče zanat, dodavši da taj sustav funkcionira u Njemačkoj i Austriji i da se tako mladi spremaju za tržište rada.

You may also like

0 comments