Steinmeier odgodio sastanak sa Stierom

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier putuje u četvrtak u Libanon kako bi dao podršku ovoj zemlji u kriznim trenucima za Bliski istok, potvrdilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo je, na upit Hine, navelo kako će se Steinmeier u Libanonu sastati s cjelokupnim političkim vodstvom zemlje, kojem će pružiti podršku i u zbrinjavanju izbjeglica iz Sirije. „Mi smo već danima i tjednima svjedoci teških previranja na Bliskom istoku. Zato mi je baš u ovom trenutku važno iskazati potporu za politički pomak u Libanonu“, rekao je Steinmeier uoči odlaska u Bejrut.

„Nama je u interesu da Libanon u ovim nemirnim danima ostane sidro stabilnosti u regiji“, rekao je njemački šef diplomacije istaknuvši kako se zbog „brutalnih i užasnih postupaka sirijske vojske i njezinih saveznika“ u Alepu idućih dana može očekivati novi val izbjeglica iz Sirije.

Zbog iznenadnog puta u Libanon, Frank-Walter Steinmeier je odgodio planirani sutrašnji susret s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Davorom Ivom Stierom koji je trebao doći u nastupni posjet Berlinu. Novi sastanak je dogovoren za 14. prosinca.

You may also like