Srbija nesmije stati jer više neće krenuti

Svečana sednica Vlade Srbije, povodom prve godišnjice rada, počela je danas nešto posle 12 sati, u Rudarskom basenu Kolubara, na površinskom kopu “Tamnava-Zapadno polje”, a premijer Aleksandar Vučić je poručio da su odgovornost i rad ključne reči i da oni koji žele da ostanu u vladi moraju da bez prestanka budu u akciji i da niko nema pravo na izgovore.

Prema njegovim rečima, na tome su poslu i u vladi da bi ostvarili ciljeve i snove i da se to neće uraditi bez rada i akcije. Niko, kako je rekao, nema pravo na žalopojke. “Ako stanemo Srbija više neće da krene – ne želim više da čujem ne mogu i ne znam, nama izgovora i nisu potrebni i niko nema pravo na izgovore”, rekao je premijer. Govoreći na početku sednice, premijer je podsetio da je ova vlada pre godinu dana zatekla zemlju u “vodi do guše”.

Objasnio je da je odluka da sednica bude održana u kolubarskom basenu doneta, jer je, to kako je rekao, jedino mesto gde smo se borili sa poplavom, stanjem koje je zatekla vlada kada je počela da radi. “Zemlja je bila u vodi do guše, stanje u kojoj smo je zatekli kada smo preuzeli vladu”, kazao je Vučić dodajući da je vlada teško i naporno radila. Kolubara je, kazao je, simbol onoga kroz šta smo prošli u proteklih 12 meseci.

Sednicom, koja se održava pod vedrim nebom na improvizovanoj bini, predsedava premijer Aleksandar Vučić, a prisustvuju članovi vlade, kao i direktor RB “Kolubara” Milorad Grčić. Nakon sednice, premijer Vučić i ministri prisustvovaće puštanju u rad rotornog bagera “glodar 3” i proizvodnog sistema za otkrivanje jalovine. (Tanjug)