Spremni: Provest ćemo sve što su drugi izbjegavali

Koalicija Spremni u subotu je u Vukovaru, gdje je predstavila svoje kandidate za Sabor, poručila kako nudi hrvatskim građanima stvarne, a ne kozmetičke promjene jer je spremna provesti ono što su dosadašnje vlade izbjegavale, te najavila da će tražiti od Srbije da isplati Hrvatskoj ratnu štetu. 

Saborski zastupnici koalicije Spremni zatražit će da se u Hrvatskoj provede lustracija, nedjelja da bude neradni dan te da se u Ustav unese da je Vukovar mjesto posebnog pijeteta,  poručio je prvi kandidat na listi koalicije Spremni u V. izbornoj jedinici Marijan Pavliček na predizbornom skupu održanom u subotu navečer u Ružičkinoj kući. “Dosta nam je ove nesposobne vlasti. Zadnjih dvadeset godina ni HDZ ni SDP nisu učinili ništa dobroga za Hrvatsku. Na nama je da to promjenimo”, kazao je Pavliček.
Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić ustvrdila je kako se u Hrvatskoj na vlasti nalazi “minhenska bojna” koja narodu prodaje “rog za svijeću”. “Ako budemo dio vlasti zahtijevat ćemo na uvid imovinske kartice da vidimo odakle im tolika imovina”, poručila je rekavši kako ne razumije one ljude koji neprestano biraju jedne te iste ljude da vladaju iako je evidentno da ti samo škode Hrvatskoj i hrvatskom narodu.
“Dok smo mi živi, u Hrvatskoj neće biti niti SAO Krajine, niti nove Jugoslavije, a niti će Hrvatska biti zemlja podjeljenog suvereniteta”, rekao je predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb, napomenuvši kako ima saznanja da HDZ i SDSS odnosno “Karamarko i Pupovac” dogovaraju poslijeizbornu suradnju. Milorada Pupovca optužio je da se zalaže za federalizaciju Hrvatske i, kako je kazao, Pupovac je svjestan da mu to neće proći s SDP-om, ali može s HDZ-om.
Aktualnu vlast optužio je da je od Vukovara napravila poligon za ispitivanje suživota i provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Govorio je i predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović, koji je ocjenio kako od izbora do izbora Hrvatskom vladaju sve “gore od gore, nemoralnije od nemoralnije i nesposobnije od nesposobnije” vlasti te je vrijeme da se tome stane na kraj, a kao alternativu ponudio je kandidate s izborne liste koalicije Spremni.

You may also like

0 comments