Šonje: Tihi je čovjek pokazao da život ide normalno bez političkog aktivizma

Promjenu postave u Banskim dvorima i Saboru jučer je komentirao ekonomski analitičar, i vlasnik tvrtke Arhivanalitika, Velimir Šonje. 

“Smijali su mu se. Zbog izjava. Zbog jezika. Brojali zakone koje nije predložio Saboru. Što je onih jedanaest zakona u usporedbi sa šestmilijunapetstodvadesetsedamtisućatristodvadesettri koliko su usvojili njegovi prethodnici.

Priznajem, nikada nisam vjerovao da bi Tihi Čovjek u bilo kojoj zamisli mogao uspjeti. Međutim, pokazao nam je čak tri stvari koje bi trebalo zapamtiti. Prvo, pokazao je da život ide normalno bez prevelikog političkog aktivizma. Drugo, pokazao je da gotovo svatko može biti premijer. Sučaj igra veliku ulogu u životu. Nevjerojatan splet okolnosti koji ga je doveo veliki je ujednačavatelj sudbina. To je filozofska, statistička i demokratska poruka koju je Hrvat iz dijaspore simbolički poslao našemu narodu. Treće, pokazao je da 90% drugih političara njegovu vladu otvoreno ili potajno naziva “najgorom u povijesti”. Jasno je i zašto: jer je razotkrila besmisao 90% hrvatskog političkog aktivizma.

Sada se moramo ponovo početi bojati. Jer, svima je sve jasno. Kao neki dan na Soundsetu. Slušam u autu, a voditelj će: “Ti likovi iz crtića su kao naši iz vlade; najviše štete naprave kad najviše rade.” Narodu sve jasno. Sva sreća da i Plenky za sada ostavlja dojam sporovozećeg generaliste. Čini mi se da iznad svega cijeni stabilnost. Pa makar to zahtijevalo beskonačno usuglašavanje. Tu bi on i Petrov mogli biti kao prst i nokat. Nije nužno loše. Naprotiv”, napisao je Šonje na svom Facebook profilu.

You may also like

0 comments