Šonje: Ekonomske opcije najpoznatijeg razvoda

Prije nekoliko dana svesvjetske agencije prenijele su kako Anelina Jolie traži razvod od Brada Pitta. Razvod ovog glumačkog para na prokomentirao je ekonomski analitičar, iz Arhivanalitike, Velimr Šonje. 

“Gdje su sada moje fejs-bučne prijateljice koje su neki dan u zanosu pozdravljale neuspjeh pregovora? Te “she’s a bitch”, “zaslužila je”, “konačno slobodan” i slično …

Sada stvari izgledaju drugačije (a nemamo razloga ne vjerovati medijima :-)): BridgePriPit zlostavlja djecu, loče, ševi tridesetak godina mlađe curice koje onda malo zatrudne, u slobodne se dane drogira i plazi po čudnim kutevima Europe … pa nije to baš TAKO izgledalo do pred neki dan!

Što će sada jadna Hadzelina?

Realno, ostarila je. Kost i koža. Moglo bi se reć’ da je ružnjikava. Niko je neće, a Lara Croft je blijedo sjećanje. Bila su to neka druga vremena. Ipak, Hadzelina drži kasicu. Mnogi ju hoće zbog para. No, kakav bi to predbračni ugovor trebao biti? Kako se na tome uopće može graditi povjerenje, odnos, suživot?

Neke su joj opcije ipak otvorene. Barem tri.

Prvo, može napraviti fiskalnu konsolidaciju. Osigurati što veće prihode i uskladiti rashode s realnim mogućnostima. Drugo, može srezati regulatorne terete. Razvesti se od kretena. Treće, može restrukturirati poduzeće. Rasprodati imovinu, vratiti dugove ako ih ima i krenuti iz početka. Na drugi način.

Zato se u ovom trenutku čini da Hadzelina nije bez opcija čak i ako ostane sama …. To se zove emancipacija … Ali, ima li ona snage za to? Ili su njene unutarnje dvojbe ipak prejake, tako da to lice prema van skriva neku drugu unutarnju stvarnost …”, napisao je Šonje na svom Facebook profilu

You may also like

0 comments