Sobolić: Imamo kandidata koji može pobijediti Beljaka

Predsjednik HSS-a Šibensko-kninske županije Zoran Smolić, potvrdio je kako je konačno dobio pismenu odluku o suspenziji te da mu je službeno zabranjeno javno djelovanje kao člana i dužnosnika stranke.

Uvjeren je da će Krešo Beljak sutra započeti izborni proces u HSS-u te najavljuje da će mu se suprotstaviti kandidatom kojeg će masovno podržati članstvo od Vukovara do Dubrovnika, piše Šibenik.in.

Iako mi je zabranjeno govoriti, ipak ću reći: ”HSS je osvojio manje preferencijalnih glasova nego na prošlim izborima što je podjednako neuspjeh predsjednika stranke kao i onih koje je suspendirao pa bi bilo pošteno da suspendira i sebe. Stranka je izgubila izbore i otišla u oporbu što je također neuspjeh predsjednika Kreše Beljaka, kao i činjenica da smo u svim izbornim jedinicama, osim njegove, imali slabiji preferencijalni rezultat nego na prošlim izborima. Njegov glavni tajnik dobio je 300 glasova, a saborski zastupnici duplo manje nego lani. Prošlepali su se kroz trgovačku misiju s SDP-om i glume pobjednike, umjesto da priznaju da su izborni gubitnici”, rekao je Smolić koji vjeruje da će Beljak sutra na Predsjedništvu HSS pokrenuti unutarstranački izborni proces u kojem neće moći sudjelovati njegovi konkurenti, niti njihovi delegati.

Prema informacijama suspendiranog šefa HSS-a Šibensko-kninske županije, riječ je o ukupno sedam predsjednika županijskih organizacija, odnosno Marijani Petir i Darku Korenu koje je Beljak imenovao prve kad je objavio da je suspendirao stotinjak članova stranke.

”Nema isprike, Bože sačuvaj! Kome da se ispričam, onima koji su uništili stranku? Ništa od toga, nego idemo dalje. Imamo kandidata za predsjednika koji nije suspendiran i koji će sasvim sigurno ugroziti poziciju Kreše Beljaka kao predsjednika stranke. Neću vam otkriti njegovo ime, kako ga predsjednik ne bi suspendirao prije sutra, ali uvjeravam vas da je riječ o poznatoj osobi koja će se moći nositi s funkcijom predsjednika stranke, ali i sa samim Beljakom. Našeg kandidata prihvatit će članstvo od Vukovara do Dubrovnika i spremni smo za unutarstranačke izbore, iako na njima nećemo moći sudjelovati. Tog kandidata podržat će najmanje dvije županije iz kojih su saborski zastupnici HSS-a, cijela centralna Hrvatska, Slavonija i Dalmacija”, rekao je Zoran Smolić, suspendirani predsjednik HSS-a Šibensko-kninske županije za Šibenik.in.

You may also like

0 comments