Smijenjen Željko Renić

Željko Renić ne obavlja više poslove načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti, na vlastiti zahtjev, iz profesionalnih i obiteljskih razloga, te će od sada obavljati poslove pomoćnika načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije, priopćilo je u petak navečer Ministarstvo unutarnjih psolova (MUP).

Ministarstvo je demantiralo informacije objavljene u četvrtak na jednom portalu da je Renić hitno smijenjen zbog “skandaloznog” propusta u osiguranju predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u Novinarskom domu. “Izvješćujemo javnost kako se radi o netočnoj informaciji, odnosno netočnim navodima”, stoji u priopćenju MUP-a.

Dok je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u svom govoru na video-konferenciji o slobodi medija, održanoj u utorak u Novinarskom domu, isticala da je sloboda medija temelj svakog demokratskog društva, njezine riječi zviždanjem su popratili aktivisti stranke Radnička fronta (RF) i nekoliko nazočnih novinara.

Dvojica pripadnika RF-a za vrijeme govora predsjednice Republike držali su transparent “Croatian Government is killing the media/Hrvatska vlada ubija medije”, a prije početka njezina izlaganja slobodni novinar Domagoj Margetić upitao ju je tko je naručio njegovo ubojstvo te joj uručio transparent na kojem je pisalo “Tko je naručio pokušaj mojeg ubojstva 11.8.2014. – 3.5.2016.”.

Predsjednica Grabar-Kitarović se kasnije na svom facebook profilu osvrnula na događaj u Novinarskom domu, istaknuvši kako je razočarana jer su je “upravo oni, koji se navodno zalažu za slobodu govora i medija, prekinuli za vrijeme govora”.

You may also like