Sky najavio kraj satelitskih antena

Britanska medijska tvrtka Sky namjerava ponuditi sve svoje kanale i sadržaj na Internetu, što znači da klijentima više neće trebati satelitske antene, objavili su u četvrtak britanski mediji.

Sky već nudi neke sadržaje na Internetu putem usluga Sky Go i Now TV, napominje BBC.

Najavu prebacivanja kompletne ponude na Internet u Skyju nazivaju “prekretnicom” u poslovanju koja će smanjiti troškove i omogućiti im ulazak na nova tržišta. Istodobno time prihvaćaju trend prijelaza sa skupih televizijskih pretplata na emitiranje sadržaja na Internetu, takozvanog streaminga, po uzoru na Netflix.

Italija će biti prvo tržište na kojem će Sky ponuditi sve kanale na Internetu. Slijedi Austrija, te Velika Britanija u 2019. godini, objavio je BBC.

Istraživanje prilika za rast trebalo bi povećati prihode i dobit, napominju u Skyju.

Izvršni direktor Jeremy Darroch smatra da će okruženje među potrošačima ostati “izazovno”.

Izvješćujući o rezultatima u drugoj polovini prošle godine, u Skyju navode da im je prosječni prihod po korisniku u Velikoj Britaniji i Irskoj, njihovom najvećem tržištu, pao za jednu funtu, na 46 funti mjesečno.

Odljev broja klijenata usporio je ipak s 11,6 posto krajem 2016. na 11,2 posto na kraju prošle godine. U Skyju objašnjavaju to poboljšanje dobrim odazivom klijenata na novi paket usluga Sky Q i “discipliniranijim i ciljanim pristupom pitanju popusta”.

U Skyju navode da su dobili 365 tisuća novih klijenata te ih sada imaju ukupno 22,9 milijuna.

Prihodi koji ne uključuju jednokratne faktore porasli su im u drugoj polovini prošle godine pet posto, na 6,7 milijardi funti. Neto dobit poskočila je na 448 milijuna funti, s 321 milijun funti koliko je iznosila u istom razdoblju prethodne godine.

U prošloj je godini 21. Century Fox ponudio kupnju 61 posto udjela u Sky-u koji još nije u njihovom vlasništvu. Ovoj je tjedna britanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja odgovorio da predloženo preuzimanje nije u javnom interesu zbog bojazni vezanih za medijski pluralizam.

You may also like

0 comments