Skuplja li Bojan Glavašević poene preko mrtvog oca?

Gradska uprava Vukovara na skandalozan je način komentirala odgovor Bojana Glavaševića na činjenicu da nije pozvan na obilježavanje pada Vukovara. Pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević, ali i javnost ostali su neugodnu iznenađeni informacijom da 20. studenoga ove godine u okviru službenog programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. nije predviđeno održavanje tradicionalne priredbe Grad – to ste vi, posvećena novinaruSiniši Glavaševiću, ubijenom na Ovčari.

Tportal u vukovarskoj Gradskoj knjižnici doznaje kako će se manifestacija ipak održati, no u nešto izmijenjenom obliku, o čemu pak u gradskoj upravi u ponedjeljak nisu znali ništa. U utorak je ured vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave potvrdio kako će se ponešto izmijenjena manifestacija održati, uz objašnjenje kako se Gradu Vukovaru nitko nije odazvao na Javni poziv zainteresiranima za sudjelovanje u programu obilježavanja. Komentirajući nesporazume oko manifestacije i liste gostiju, gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava Bojana Glavaševića je prozvao za “sakupljanje političkih bodova za svog poslodavca preko svog ubijenog oca”.

Naime, na konferenciji za novinare u gradskoj upravi naglašeno je kako se ne smije jedna pojedinačna sudbina ili jedno ime junaka Domovinskog rata, “pa makar to bio i Siniša Glavašević, izdizati iznad žrtve grada-heroja Vukovara”. Uputili su i apel da tijekom obilježavanja godišnjice izostane bilo kakvo političko angažiranje i isticanje te da žrtva Vukovara bude prije svega i u središtu pozornosti. U gradskoj upravi navode kako su se određeni mediji oglušili na ove apele te su objavili tekstove koji ne prikazuju sve strane priče, uz objašnjenje kako su “izjave organizatora manifestacije u potpunosti izostavljene”, dok se “ističe izjava ministra branitelja Predraga Matića koji s problematikom nema nikakve veze”. Vukovarski gradonačelnik Penava oštro je reagirao i na optužbe Hrvatskog novinarskog društva poručivši kako je cijeli slučaj namjerno ispolitiziran.

Iz ureda gradonačelnika upozorili su i na izjavu Matićeva pomoćnika Bojana Glavaševića koji se kao “kao sin našao uvrijeđen postupcima Grada Vukovara te se nada kako će se Grad Vukovar predomisliti”. U gradskoj upravi smatraju kako se Grad Vukovar “nema oko čega predomisliti jer nije ni zaprimio prijedlog”, uz dodatak kako smatraju kako je “krajnje neprilično da sin iskorištava ime svog ubijenog oca za jeftine političke bodove koje na krajnje neprmjeren način prikuplja za svog poslodavca”.

You may also like

0 comments