Sjeverna Koreja: Trump će imati posla s ‘nuklearnom državom’

Sjeverna Koreja je u četvrtak upozorila buduću administraciju novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da će imati posla s “nuklearnom državom”, izjavivši da je trud koji Washington ulaže u denuklearizaciju Pjongjanga “iluzija kojoj je istekao rok trajanja”.

“Ako je administracija Baracka Obame bilo što učinila, bilo je to da je sigurnost kontinentalnog dijela SAD-a dovela u najveću moguću opasnost. To je novu administraciju opteretilo time da se mora suočiti sa samosvojnom sjevernokorejskom nuklearnom državom”, piše u uvodniku lista Rodong Sinmun, glasila vladajuće partije Sjeverne Koreje, prenosi Tanjug agenciju AFP.

Trump otvoren za pregovore

Agencija navodi da se u tekstu ne spominje imenom Trump, koji je tijekom predizborne kampanje izjavio da je otvoren za pregovore s Kim Jong-unom o nuklearnim ambicijama sjevernokorejskog vođe.

“Ako bi on došao ovdje, ja bih ga prihvatio”, rekao je Trump pristašama na mitingu u Atlanti u lipnju.

AFP podsjeća da su Ujedinjeni narodi primijenili na Sjevernoj Koreji pet paketa sankcija, otkad je ta zemlja prvi put izvršila nuklearnu probu 2006. godine, prenosi Al JAzeera Balkans.

You may also like