Sisačka rafinerija se neće zatvoriti

Uprava Ine razmotrila je na radionici u srijedu različite poslovne scenarije za iduću godinu, među kojima je, po pisanju medija, bio i plan o zatvaranju sisačke rafinerije, dok iz Ine ističu da se razmatraju različiti poslovni scenariji radi unapređenja poslovanja kompanije te da nema odluke o zatvaranju te rafinerije.

Kao navodi današnji Jutarnji list, na radionici Uprave Ine u srijedu jedan od prijedloga u okviru Plana poslovanja za 2017. godinu, prema visokom izvoru iz te kompanije, predviđa i prestanak prerađivanja nafte u rafineriji Sisak u ovoj godini.

Taj prijedlog navodno sadrži odredbu da se u 2018. otpremninama zbrine oko 600 radnika u toj rafineriji, a one bi se trebale kretati od 250 do 300 tisuća kuna.

Iz Ine je na upit Hine odgovoreno da nema odluke o zatvaranju rafinerije Sisak.

“Vezano uz prijedlog poslovnog plana Ine za narednu godinu, razmatraju se različiti poslovni scenariji s ciljem unapređenja poslovanja kompanije. Nema odluke o zatvaranju Rafinerije nafte Sisak”, ističe se u odgovoru Ine.

Hrvatski članovi Uprave Ine u srpnju su blokirali donošenje odluke o gašenju te rafinerije jer, među ostalim, drže da se konačna odluka o Rafineriji Sisak mora donijeti na razini glavnih dioničara hrvatske Vlade i MOL-a. (Agencije)

You may also like

0 comments