Sirijski izbjeglica kojeg je srušila mađarska novinarka traži pomoć Španjolske

Sirijski izbjeglica Osama Abdul Mohsen, kojem je mađarska novinarka u rujnu podmetnula nogu dok je bježao pred policijom, i koji sada živi u Španjolskoj, poslao je pismo španjolskom premijeru Marianu Rajoyu u kojem traži da mu pomogne prebaciti iz Turske njegovu suprugu i dvoje djece jer im španjolsko veleposlanstvo u Ankari nije odobrilo ulazak u zemlju, a njemu se ne javlja na telefonske pozive.

Premda je zahvalio što mu je dopušten boravak u Getafeu, južnom predgrađu Madrida, zajedno s dvojicom sinova, ističe da se španjolsko veleposlanstvo u glavnom gradu Turske loše odnosi prema njemu, odnosno ne odgovara mu na pozive i pisma. “Moj sin Zaid plače svake noći jer želi vidjeti majku koju nije vidio dvije godine. Molim vas i preklinjem kao ljudsko biće da naložite izdavanje vize mojoj obitelji kako bi smo blagdane mogli provesti zajedno“, piše u pismu španjolskom premijeru kojeg u nedjelju čekaju parlamentarni izbori.

Osama Abdul Mohsen, koji je bio nogometni trener u Siriji prije rata, došao je u Španjolsku 17. rujna kako bi počeo novi život radeći u Nacionalom centru za obuku trenera smještenom u Getafeu. U Madrid je doputovao iz Muenchena zajedno sa 7-godišnjim sinom Zaidom i 18-godišnjim sinom Mohammadom.

Mohsen je 8. rujna, sa Zaidom u naručju, bježao pred kordonom mađarske policije na granici sa Srbijom kada ga je mađarska novinarka Petra László saplela nogom nakon čega je pao. Snimka je obišla svijet, a novinarka dobila otkaz.

You may also like