Sirijska vojska zauzela Alepo

Snage sirijske vojske u utorak su preuzele kontrolu nad dijelom grada Alepa koji je bio pod nadzorom pobunjenika, priopćio je vojni izvor.

“Vojska je preuzela kontrolu u cijelom području Farafara sjeverozapadno od utvrde iznad Alepa nakon što je neutralizirala mnogo terorista. U tijeku je razminiranje terena”, rekao je izvor za AFP. On je kazao da napredovanje “slijedi kao kontinuitet vojnih operacija za koje je najavljeno da će uključivati zračnu, topničku i kopnenu komponentu”.

Sirijska vojska u četvrtak je najavila operaciju zauzimanja cijelog istočnog područja Alepa pod nadzorom pobunjenika, nekoliko dana nakon što je propao mirovni sporazum. Otada sirijski i ruski zrakoplovi neprekidno bombardiraju istočni dio grada, pri čemu su ubili desetke ljudi, rekli su promatrači. Osvajanje dijela grada prvo je napredovanje na tlu vladinih snaga otkad je počela operacija.

Alep je od sredine 2012. oštro podijeljen između područja pod vladinom kontrolom na zapadu i pobunjenika na istoku a crta bojišnice ostala je dugo vremena nepromijenjena unatoč neprekinutom nasilju. Zadnjih mjeseci, vladine snage opkolile su istočni dio grada te ga držale pod opsadom.

You may also like

0 comments