Home Hrvatska Šipuš priznao 0.7 promila i puštanje vozača kući

Šipuš priznao 0.7 promila i puštanje vozača kući

by admin

Ministar kulture Berislav Šipuš potvrdio je u subotu Hini da ga je zagrebačka policija prije dva tjedna zaustavila tijekom rutinske kontrole te mu je alkotestom izmjereno 0,7 promila i naplaćena novčana kazna u iznosu od 750 kuna.

To se dogodilo na uglu Vončinine i Rubetićeve ulice, u noći sa subote na nedjelju, 4. na 5. srpnja, nešto poslije ponoći. “Policijski službenik pitao me jesam li konzumirao alkohol, što sam priznao rekavši da sam popio tri čaše vina. Predložio mi je alkotest, na što sam pristao te mi je izmjereno 0,7 promila”, objasnio je ministar Šipuš istaknuvši da je već u ponedjeljak platio 750 kuna kazne. Iako ima pravo na službeni automobil, ministar kulture rekao je kako nije želio “gnjaviti vozača da ga čeka na privatnoj zabavi”.

U vezi s tim događajem u subotu su iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) priopćili da je ministar kulture Berislav Šipuš, prema pisanju pojedinih medija, uhvaćen u vožnji u “alkoholiziranom stanju, te mu je izmjereno 1,1 promila”. Na zahtjev medija da ovo potvrdi ili demantira, navode iz HDZ-a, Policijska uprava zagrebačka “informaciju o tome proglasila je službenom tajnom”. Dodaju kako “javnost ima pravo znati krši li ministar Šipuš zakon ili ne, poglavito ako je u alkoholiziranom stanju upravljao službenim automobilom”.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj Hini je danas rečeno da sukladno Pravilniku o tajnosti službenih podataka Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), policija nije u mogućnosti davati službene podatke ili izvore podataka koji se prikupe ili nastanu u obavljanju poslova iz djelokruga MUP-a. Isto tako, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, policija ne može potvrđivati po imenu i prezimenu je li netko počinio prekršaj ili kazneno djelo, ističu u zagrebačkoj PU.

Related Posts