Siniša Kovačić: Radmanovu tiskovnu konferenciju nije trebalo prenositi

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj žurnoj sjednici očitovat će se o zahtjevu Nadzornog odbora HRT-a na dopis u kojem su zatražili mišljenje jesu li prijenosom konferencije za novinare glavnog ravnatelja Gorana Radmana u četvrtak na HTV-u 4, prekršena programska načela u Statutu i Zakonu o HRT-u

Radman je, podsjetimo sazvao konferenciju za medije nakon što ga je Sabor na zahtjev NO-a smjenio i na njegovo mjesto kao v.d. ravnatelja postavio Sinišu Kovačića. On je pak jučer, odmah po preuzimanju dužnosti, smjenio s rukovodećih mjesta šefice ljudskih resursa i pravnih poslova Koraljku Plašćar i Martinu Novak Vukušu. Protiv njih dvije pokrenuta je istraga zbog povrede radne obveze.

Na početku današnje sjednice Programskog vijeća Šenol Selimović, predsjednik NO-a HRT-a kazao je kako smatra da je HRT napravio veliki propust i nije smio prekidati redovan program radi Radmanove konferencije za medije već je to trebao napraviti u snimci ili u prilogu. Smatra da je napravljen veliki urednički propust, piše Tportal.

Saša Runjić, v.d. ravnatelja Programa HRT-a kazao je da je odluku o Radmanovoj konferenciji za novinare donio niz urednika u hirarhiji, ali da je on osobno, kao šef, najodgovorniji. Ne smatra da je napravljen propust jer je u naravi news kanala je da se njegov program prekida. Drži da je jedini propust bio što HRT nije bio u mogućnosti prenositi iz Sabora sjednicu Odbora za informatizaciju i medije jer im to nije bilo odobreno od strane saborskih službi. Siniša Kovačić, v.d. glavnog ravnatelja, kazao je kako je propust učinjen jer ako se znalo da se ne može prenositi sjednicu Odbora onda se nije smjelo prenositi ni Radmanovu presicu ili je ako ju se već prenosilo trebalo nakon nje pustiti u snimci i sjednicu Odbora za informatizaciju i medije.

Maja Sever, članica PV-a, podsjetila je da je Radman prije par godina tražio da se objavi samo njegova izjava oko sukoba interesa bez mogućnosti da mu se postavljaju pitanja. Zbog toga sam, kazala je, skinula svoj potpis s Dnevnika. ‘Smatram da ni sada nije imao pravo na obraćanje od 45 minuta. Mišljenja sam da je trebalo pustiti širu snimku sjednice saborskog Odbora i desetak minuta Radmanova obraćanja također u snimci’, kazala je Sever.

You may also like

0 comments