Sindikat: Tražimo sastanak s menadžmentom INA-e

Na tragu najavljenih promjena u statusu sisačke rafinerije, javnosti i INA-i priopćenjem su se obratili iz Sindikata naftnog gospodarstva.
Priopćenje prenosimo u cijelosti:„Neugodno smo iznenađeni namjeravanom Odlukom koja je dostavljena Radničkom vijeću na savjetovanje, jer nam nije najavljena, što nikako nije u skladu s dosadašnjom praksom socijalnog dijaloga.
 Uvijek smo se zalagali za cjelovita rješenja i opstojnost Inine rafinerijske prerade, preradu u Sisku i Rijeci, a ovo je djelomična odluka tim više što odluka o modernizaciji Rafinerije u Rijeci još uvijek nije donesena.

Radničko vijeće će zatražiti sastanak s nadležnima u INI, kako bi se raspravila namjeravana odluka.

Godinama upozoravamo na nedostatak radne snage u Rijeci, Istraživanju i proizvodnji i Sisku.

S obzirom da se radi o vrlo stručnim i kvalitetnim radnicima zatražit ćemo da ih se rasporedi na druga odgovarajuća radna mjesta u Sisku ili drugim dijelovima INE.

Smatramo da ima dovoljno vremena za socijalni dijalog, jer prema najavi, odluka bi se trebala primijeniti s 1. srpnjem 2018. godine. Ovdje je riječ o vrlo kvalificiranim radnicima i najgori mogući scenarij koji nam se može dogoditi je odlazak takvih radnika iz zemlje.

S obzirom da Radničko vijeće nije ovlašteno za poduzimanje industrijskih akcija, koordinacija sindikata koju čine SING, INAŠ i EKN održati će zajednički sastanak i dogovoriti daljnje aktivnosti“ – istaknula je Jasna Pipunić, predsjednica Sindikata naftnog gospodarstva.

You may also like

0 comments