Sinčić ne sumnja u sjajan rezultat Živog zida

Supredsjednik “Živog zida” Ivan Vilibor Sinčić izjavio je u četvrtak kako ne sumnja da će stranaka postići sjajan rezultat na parlamentarnim izborima, a zauzima se za promjenu postojećih negativnih trendova, koji se ogledaju u napuštanju hrvatskih sela i gradova.

Sinčić je na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena stranačka lista za 4. izbornu jedinicu, istaknuo da je u zadnjih godinu dana više puta dolazio u Slavoniju. Vidi se “da tu života gotovo da i nema” pa je pitanje tko će za desetak godina ostati u gradovima, a ne samo u selima, rekao je. Zato smo tu da promijenimo trendove. Znam da smo u pravu, i da se borimo za ispravnu stvar. Uložili smo sve naše resurse da unaprijedimo ovo društvo, i da krenemo ka humanizmu i pokretu za bolji život i bolju zemlju, rekao je Sinčić.

Prvi na listi u 4. izbornoj jedinici Hrvoje Runtić kazao je kako imaju narodnu, a ne elitističku listu, koju čine aktivisti Živog zida i borci za ljudska prava a, ne samo u ovoj izbornoj jedinici, barem polovica ili više kandidata na listi su žene. Najavio je da će predizborne aktivnosti u 4. izbornoj jedinici biti usmjerene na oživljavanje proizvodnje hrane i vezanih djelatnosti, jer je to ključni problem, čijim bi se rješavanjem promijenilo stanje u prerađivačkom sektoru.

Narod koji ne proizvodi ono što jede osuđen je na propast, to je samo pitanje vremena. To se mora zaustaviti, a jedini način je otpis dugova prezaduženim proizvođačima, uvođenje poreznih olakšica idvojne stope PDV-a, na domaće proizvode najviše 10 posto, a na uvoznu hranu najmanje 20 posto, poručio je Runtić. Kandidatkinja s liste Mihaela Varga pozvala je građane da iziđu na izbore i učine Hrvatsku zemljom kakvom je odavno trebala biti, jer danas sve više ljudi žive životom kakav nitko ne zaslužuje.

You may also like