Šimić: Realna je vlada HDZ-a i Mosta

Mostov izabrani saborski zastupnik Miroslav Šimić izjavio je u četvrtak kako mu je drago što je saborski Klub njegove stranke dobio još jednog člana, Hrvoja Runtića koji je nedavno napustio Živi zid, a izrazio je nadu da će, ako pregovori budu išli dobrim tijekom, nova vlada biti ona HDZ-a i Mosta.

“Runtić će u budućnosti surađivati s Mostom na način da će biti član našeg Kluba, ali neće biti član Mosta i imat će svoj neovisan stav unutar našeg Kluba. No, surađivat ćemo oko svih važnih zakona koje Most priprema, a jedan od njih je i Ovršni zakon o kojem smo s njim već razgovarali. Danas smo o tome razgovarali i s kolegama iz HDZ-a, ali smo prije toga uključili i sve sugestije gospodina Runtića”, izjavio je Šimić novinarima u Zagrebu.

Most, tvrdi Šimić, ni jednog zastupnika ne poziva da dođe i bude dio Mosta. “Kod gospodina Runtića se dogodilo da je bio nezadovoljan onim što se dogodilo unutar stranke čiji je on bio kandidat”, rekao je. Šimić je izbjegao odgovoriti hoće li se Mostov Klub u Hrvatskom saboru, koji s Runtićem broji 14 zastupnika, ‘podebljati’ za još kojeg zastupnika.

“Mi razgovaramo s izabranim zastupnicima, ne samo s gospodinom Runtićem. No razgovaramo ne na način da se bilo tko od njih pridruži Mostu već da eventualno podrži one zakonske prijedloge koje Most namjerava uputiti u saborsku proceduru”, kazao je.

Upitan razgovara li njegova stranka s manjinama kazao je da “Most ima kontakte s pojedincima ali nisu imali nikakve formalne i službene razgovore s predstavnicima manjina. Imali su ih kolege iz HDZ-a, ako se ne varam danas. Koliko sam vidio iz njihovih izjava, manjine namjeravaju podržavati buduću hrvatsku vladu a ja se nadam, ako pregovori budu išli dobrim tijekom da će to biti vlada HDZ-a i Mosta”, zaključio je Šimić.

Šimić je odbacio medijska nagađanja o sukobu Mosta i HDZ-a oko Ministarstva gospodarstva rekavši kako o kadrovskim rješenjima i strukturi nove vlade još nisu razgovarali iako, dodaje, Most ima svoje stavove o tome. “Komunicirat ćemo ih našim potencijalnim partnerima za stolom, a ne preko medija”, kazao je.

You may also like

0 comments