Nadzor nad kemijskim tvrtkama na području Pekinga pokazao je da njih 70% ne ispunjava sigurnosne standarde za rukovanje opasnim tvarima. Kako se navodi u izvješću, nadzor na 124 lokacije na kojima su uskladištene opasne kemikalije otkrio je opasnosti u čak njih 85, što je zabrinjavajući podatak, objavila je državna novinska agencija Xinhua.

Ovo izvješće dolazi u trenutku kada se vatrogasci u obližnjoj luci Tianjin ponovno bore s nova četiri požara koja su izbila u blizini mjesta na kojem je prošlog tjedna u dvjema eksplozijama život izgubilo 114 osoba. Među tvrtkama koje ne poštuju sigurnosne standarde je i ogranak najveće azijske rafinerije Sinopec Corp, prenosi kineska državna novinska agencija Xinhua. Nakon obavljenog nadzora dvije su tvrtke zatvorene.

Do ovih je inspekcija došlo nakon što je u u dvjema snažnim eksplozijama 12. kolovoza u skladištu u luci Tianjan život izgubilo 114 osoba, dok je više od 700 ozlijeđeno te su tisuće stanovnika evakirano iz uništenih domova. Inspekcije će se provoditi i nadalje. Također, vlasti su zatvorile više kemijskih tvrtki koje su u blizini naselja, dodaje agencija Xinhua.

Related Posts