Sergej Lavrov ipak uskoro u BIH

Posjet šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova Bosni i Hercegovini odgođen je za petak 21. rujna, kada će se susresti s tročlanim predsjedništvom i svojim bosanskohercegovačkim kolegom te u Banjoj Luci obići mjesto gradilište rusko-srpskog kulturnog i vjerskog centra.
“Prema sada dostupnim informacijama, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini 21. rujna. Tada je u Sarajevu predviđen susret sa sva tri člana BiH predsjedništva te ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom”, rekao je Hini zamjenik šefa diplomacije te zemlje Josip Brkić.

Pojasnio je kako je posjet prvo bio planiran za 16. i 17. rujna, ali je odgođen zbog obaveza ruskog šefa diplomacije.

Brkić je dodao kako je Lavrov ranije planirao posjetiti i Banja Luku gdje se gradi rusko-srpski kulturni i vjerski centar. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik proteklih dana je kritizirao državne vlasti u BiH tvrdeći da opstruiraju posjet ruskog ministra, a odgovorio mu je Crnadak tvrdeći da nije bilo nikakvih zapreka za njegov dolazak u BiH i da je do došlo na zahtjev ruske strane.

Povodom Lavrovljeva dolaska u Banja Luku vlasti RS-a podignut će sigurnost na najveću razinu, a Dodik taj posjet predstavlja kao izravnu potporu za predstojeće opće izbore 7. listopada.

You may also like