Home Ekonomija SDP želi gurnuti Hrvatsku u grčki scenarij

SDP želi gurnuti Hrvatsku u grčki scenarij

by Agencije

Saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević izjavio je u subotu da se njegova stranka slaže s upozorenjima koje je Vladi oko rješenja za dužnike u švicarskim francima uputila Hrvatska narodna banka, poručivši kako dio SDP-ovaca očito svoju stranku želi pretvoriti u Syrizu i Hrvatsku gurnuti prema grčkom scenariju.

“Nažalost, svatko se mora složiti s upozorenjima iz HNB-a, a HDZ na te rizike upozorava već četiri godine. To što dio SDP-ovaca svoju stranku želi pretvoriti u Syrizu, to je njihov problem. Ali, nedopustivo je da Hrvatsku guraju u grčki scenarij. To HDZ neće dopustiti”, rekao je Milošević novinarima. Smatra da u slučaju švicarskog franka nema nevinih, te da tu nisu nevini ni država, ni banke, ni HNB, te u krajnjoj liniji ni oni koji su uzimali kredit u švicarskom franku.

Ističući kako se problem sada mora riješiti, Milošević je rekao da se to ne može napraviti na način na koji to radi premijer Zoran Milanović – na silu, dovodeći u sukobe sve sa svima. “Tako se problemi ne rješavaju. S jedne strane, ovo što radi Milanović dovodi nas na rub grčkog scenarija, a s druge strane do najskuplje kampanje u hrvatskoj povijesti”, kazao je. Upozorio je da će, sudeći prema tome kako se ponaša premijer Milanović, uskoro doći u pitanje ne samo oni koji imaju kredite u “švicarcima”, već i oni koji imaju kredite u eurima i kunama jer neće moći vraćati svoje kredite.

Milošević je istaknuo potrebu da se pomogne velikoj većini dužnika u švicarskim francima, ali ne na način kako to radi aktualna vlast. Ponovio jw stav HDZ-a da se problem dužnika u švicarskim francima rješava podijeljenim troškom. “Sve se svodi na to tko će platiti taj račun. Netko ga mora platiti. Nakon četiri mandata ove vlasti, na zadnjoj se sjednici Sabora prije raspuštanja o tome raspravlja. To govori o neozbiljnosti i neodgovornosti aktualnog premijera i vlade”, kazao je Milošević. Dodao je da i sam ima kredit u švicarskom franku te da ne smatra kako bi svi građani trebali platiti njegov kredit.

Related Posts