SDP u jesen ulazi pun optimizma

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović izjavio je u subotu u Puli kako SDP u jesen ulazi s puno optimizma, s pokrićem zbog pozitivnih gospodarskih trendova, ističući kako raste broj građana koji podupiru rad Vlade, svjesni da Hrvatska, kako je rekao, sa SDP-om ide sigurno naprijed, a s HDZ-om se nepovratno vraća u prošlost.

“Podatke o rastu BDP-a od 1,2 posto treći kvartal zaredom pokazuje da je ova Vlada uvela reda u državu nakon kaosa kojeg su zatekli 2011. godine”, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Puli, prozivajući HDZ da u nedostatku argumenata laže i obmanjuje javnost, premda dobro znaju da je javni dug najviše rastao za njihove vlasti. “Ukratko, HDZ i Karamarko su jedna velika, ali ne šarena, nego crna laž”, poručio je i dodao da “ni Karamarko ne može ubiti optimizam na koji građani imaju apsolutno pravo”. “Nema više povratka na staro. Nema povratka natrag. Nema povratka u 2011. godinu, u kaos u kojem je HDZ ostavio korupcijom i crnim fondovima opljačkanu državu. Sad smo se tek izvukli iz toga i idemo naprijed zajedno s građanima”, rekao je Jovanović.

Naglasio je kako stoga SDP s velikim optimizmom čeka izbore, jer je jedino SDP sa svojim partnerima “jamstvo nastavka puta napretka, rasta BDP-a, rasta plaća, novog zapošljavanja, otvorene i tolerantne Hrvatske, društva jednakih šansi za sve, u kojem se posebna pažnja posvećuje onima koji su najranjiviji”

Predsjednik HSU-a i saborski zastupnik Silvano Hrelja istaknuo je kako je krizi unatoč vladajuća koalicija ispunila većinu obećanja koje je dala svojim umirovljenicima. “To potvrđuje i rast mirovina u 5 od 8 kvartala, što je posljedica kvalitetnih pomaka u mirovinskom sustavu uvođenjem mirovina za dugogodišnji staž, primjerice omogućavanja umirovljenicima da mogu zasnovati radni odnos, bez prekidanja mirovinskog statusa”, kazao je Hrelja. Dodao je da su sada stvoreni i preduvjeti da se svim umirovljenicima isplati božićnica i to po socijalnim kriterijima tako da manja mirovina znači veću božićnicu.

Govoreći o postignućima Vlade na području socijalne politike, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin kazao je kako su prošlotjedne izmjene Zakona o socijalnoj skrbi i ovotjedne izmjene Obiteljskog zakona samo kruna pozitivnih mjera koje je Vlada učinila na tom području. Kao prvu i osnovnu Vladinu mjeru u području socijalne politike označio je umrežavanje i informatizaciju sustava i centara socijalne skrbi. Zbog toga, drži Grbin, “iz sustava se moglo izbrisati one koji su Audijima i mercedesima dolazili po socijalnu pomoć”.

You may also like