Home Hrvatska SDP je spreman na sve, pa i na suradnju sa HDSSB-om

SDP je spreman na sve, pa i na suradnju sa HDSSB-om

by admin

HDZ-ov saborski zastupnik Gordan Jandroković komentirao je u ponedjeljak najave moguće poslijeizborne suradnje HDSSB-a s lijevo-liberalnom koalicijom te poručio da HDZ u koalicijama neće licitirati poput SDP-a i neće biti spreman na sve kako bi preuzeo vlast.

Na parlamentarne izbore HDZ izlazi sa svojom “pobjedničkom domoljubnom koalicijom”, a suradnju s drugim strankama uvjetovat će prihvaćanjem svoga gospodarskog programa, u čemu HDSSB neće biti iznimka, istaknuo je Jandroković u izjavi novinarima u središnjici HDZ-a.

Nakon što je HDSSB poručio da je spreman koalirati s bilo kojim relativnim pobjednikom koji bude spreman na promjenu poljoprivredne politike, Jandroković je istaknuo da HDZ ima pripremljen cijeli katalog projekata, te planira ulaganja u navodnjavanje koja višestruko premašuju iznos od milijardu kuna, koliko traži HDSSB.

Poručio je i da je HDZ-ov gospodarski program gotov, no u cijelosti će biti objavljen nakon što to učini SDP i objavi datum parlamentarnih izbora. “Sada je već kraj proljetnog saborskog zasjedanja, a mi još ne znamo kada će biti izbori. To je nedemokratski i nekorektno i očekujemo da se to objavi što prije”, rekao je.

Izrazio je i zadovoljstvo rezultatima prvog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika Vrgorca, na kojima je u nedjelju kandidat koalicijske liste HDZ-a Rudolf Grljušić osvojio 46,14 posto glasova, a kandidat SDP-a Rade Bobanac 15,92 posto. “Ova pobjeda pokazuje kakvi će biti rezultati na parlamentarnim izborima”, rekao je Jandroković, koji očekuje pobjedu HDZ-ova kandidata u drugom krugu te je siguran da će HDZ imati i većinu u gradskom vijeću.

Novinare je zanimao i komentar na izjavu premijera Zorana Milanović koji je tijekom posjeta studentskom domu „Franjo Tuđman“ u Kampusu Sveučilišta u Splitu savjetovao studentima da organiziraju život na studiju tako da godinu dana provedu u zapadnoj Europi. “Neprimjereno je govoriti na taj način u ovom trenutku kada nam toliko puno ljudi odlazi van”, ocijenio je Jandroković koji upozorava da je zbog loše SDP-ove gospodarske politike Hrvatsku napustilo više od 100 tisuća mladih.

Related Posts