Home Hrvatska SDP izmišlja unutrašnje neprijatelje

SDP izmišlja unutrašnje neprijatelje

by admin

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je u petak reagirala na “današnje optužbe ministra Marasa i drugih dužnosnika SDP-a” priopćenjem u kojem optužuje SDP da izmišlja unutarnje neprijatelje, umjesto da štiti hrvatske nacionalne interese i prava Hrvata u Vojvodini.

Potpredsjednik SDP-a i ministar Gordan Maras dao je novinarima u petak izjavu u povodu prosvjedne note Srbije “zbog govora mržnje” na proslavi Oluje, rekavši kako taj protest ne doživljava ozbiljno jer zna da to nije Hrvatska. “Radilo se radilo o par neodgovornih pojedinaca i neodgovornoj stranci (HDZ-u) koja se prema tome ne želi očitovati”, rekao je Maras.

“Hrvatska demokratska zajednica bezbroj puta je naglasila da osuđuje sve totalitarizme i radikalizme, pa to čini i ovom prigodom. Rijetki izdvojeni incidenti ne bi smjeli zasjeniti veličanstvenu proslavu Dana pobjede u Kninu, ali i u čitavoj Hrvatskoj. SDP pokušava izolirane incidenate u Kninu silom proglasiti dominantnim ponašanjem”, kaže se u HDZ-ovu priopćenju i ističe se da se istodobno iz Srbije već mjesecima pokušava revidirati povijest, ali na te pokušaje u SDP-u šute.

“Službeni Beograd šutke gleda na rehabilitiranje četništva, D. Mihajlovića, V. Šešelja, izbjegava jasno osuditi ideju velike Srbije, oglušuje se na sadržaj oslobađajuće presude Haškog suda u slučaju hrvatskih generala. Na te pokušaje revizije povijesti u SDP-u mjesecima šute. Umjesto da štite hrvatske nacionalne interese, zaštite prava Hrvata u Vojvodini, oni izmišljaju unutarnjeg neprijatelja”, kaže se u priopćenju glasnogovrnika HDZ-a Ivana Jabuke.

Potpredsjednik SDP-a i ministar Gordan Maras rekao je novinarima u petak da ništa, pa ni incident na koncertu u Kninu, ne može umanjiti veličanstvenu pobjedu Hrvatske od prije 20 godina. Ako se dogodio određeni propust ili incident odgovornost je na organizatorima skupa, kazao je Maras i dodao da bi bio sretan da je istaknuta dužnosnica HDZ-a (gradonačelnica Knina Josipa Rimac) došla na pozornicu i rekla nemojte to govoriti, to nije Hrvatska. Ali ona nije reagirala”na sramotne povike, već je izišla na pozornicu i vikala ‘Idemo dalje do pobjede’. Odgovornost stranke u Hrvatskoj je da osudi takve stvari i bilo bi dobro da i HDZ to radi”, kazao je Maras.

Related Posts