SDP će podržati Mrak Taritaš za gradonačelnicu Zagreba

“Svjesni smo da su nužne promjene u Zagrebu i jedino zajednička, ujedinjena opozicija može na ovim izborima polučiti dobar rezultat, ali to znači prije svega zajedništvo i razgovor svih strana, a nikako soliranje i tvrdoglavost. Jedino zajedno možemo napraviti nešto kako bismo gradu osigurali nužne promjene.”

Poručio je to u utorak predsjednik SDP-a Davor Bernardić iz čega su mnogi u stranci zaključili da je SDP odlučio podržati HNS-ovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš.

Iako konačne odluke još nema, sugovornici Večernjeg lista iz samog vrha stranke drže da je to, za sada, najizglednija opcija. S vlastitim su kandidatom, kažu, zakasnili, a ako se mora birati između nezavisne Sandre Švaljek i Anke Mrak Taritaš, većina je za to da se podrži kandidatkinja dugogodišnjeg partnera HNS-a od kojeg će se, u tom slučaju, tražiti ustupci u drugim sredinama. “Još ćemo sjesti i razgovarati i međusobno i s HNS-om, ali mislim da je Bernardić jučer ipak poslao poprilično jasnu poruku i da je naša podrška Anki najizglednija opcija”, kaže izvor iz stranke, a prenosi N1.

Konačne odluke još nema. Ne treba isključiti opciju da SDP podrži nekog drugog nezavisnog kandidata koji bi također mogao ujediniti svu oporbu – kaže jedan drugi izvor iz stranke. U svakom slučaju, konačna bi se odluka morala donijeti vrlo brzo, navodno ovih dana. A osim o kandidatu, već se raspravlja i o imenima koja bi se našla na SDP-ovoj listi za Skupštinu, piše Večernji list.

You may also like