SDP će o listama odlučivati sredinom listopada

Raspiše li predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izbore u ponedjeljak, kako je najavila, Glavni odbor SDP-a o kandidacijskim listama će odlučiti vjerojatno 17. listopada, potvrdio je u srijedu član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk.

“Otvorili smo redovni stranački postupak kandidiranja predviđen statutom i definirali rokove za donošenje odluke stranačkih tijela o listama, sukladno najavama da će u ponedjeljak predsjednica Republike raspisati izbore pa se onda zna i koji su rokovi”, izjavio je Bauk novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke, koja je trajala nešto manje od sat vremena.

Potvrdio je da se “načelno zna” kada će se održati sjednica Glavnog odbora SDP-a, koji po stranačkom statutu na prijedlog predsjednika stranke odlučuje o kandidatima za zastupnike.  “Spominjan je datum 17. listopada, ukoliko budu ovi rokovi koji su najavljeni”, kazao je Bauk.

Rekao je i kako se Predsjedništvo nije očitovalo o datumu parlamentarnih izbora koji bi najbolje odgovarao stranci. “Mislim da je o tome jučer predsjednik stranke govorio”, kazao je Bauk. Tvrdi kako se na Predsjedništvu SDP-a nije razgovaralo o imenima na kandidacijskim listama, a na pitanje je li stranka razgovarala s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor o njezinu mogućem kandidiranju na SDP-ovoj listi, odgovorio je kako o tome na sjednici Predsjedništva nije bilo govora. Na ponovljeno novinarsko pitanje je li u stranci bilo riječi o suradnji s Jadrankom Kosor, odgovorio je kako osobno o tome nije razgovarao.

You may also like