Sanders pobijedio Clinton u Maineu

Bernie Sanders pobijedio je Hillary Clinton na predizborima u američkoj saveznoj državi Maine u utrci za kandidata demokrata za predsjedničke izbore 8. studenoga, javlja BBC.

Nakon prebrojanih 91 posto glasova, senator iz Vermonta Sanders vodi sa 64 posto, dok je bivša državna tajnica dobila 36 posto glasova. Na strani republikanaca Marco Rubio bez većih problema pobijedio je Donalda Trumpa na predizborima u Portoriku. Unatoč toj pobijedi, Rubio i dalje dosta zaostaje za Trumpom i teksaškim senatorom Tedom Cruzom.

Clinton i Trump i dalje su vodeći kandidati za nominacije svojih stranaka. U nedjelju navečer Clinton i Sanders sukobili su se oko brojnih pitanja na debati CNN-a u Flintu u Michiganu. Međusobno su se optužili za neka pitanja iz domene ekonomije i trgovine pa je tako Clinton rekla da je njezin protivnik glasovao protiv pomoći automobilskoj industriji 2009.

“Ja sam bila na njihovoj strani. Vi niste. Da su svi glasovali na način na koji je glasovao Sanders, vjerujem da bi autoindustrija propala, a s njom bi otišlo i četiri milijuna radnih mjetsa”, rekla je Clinton.

Sanders je uzvratio da su tadašnje mjere bile samo pomoć Wall Streeta, mjesta “s kojeg su neki od vaših prijatelja uništili ekonomiju ove zemlje”. U subotnjem krugu predizbora, Sanders je pobijedio u dvije države – Kansasu and Nebraski, a Clinton u Louisiani.

You may also like