Samoubilački napad u Jemenu, 60 mrtvih

Najmanje je 60 osoba ubijeno u ponedjeljak u samoubilačkom napadu u Adenu na paravojni centar za novačenje, prema bolničkim i sigurnosnim izvorima.

Najmanje je 60 ozlijeđenih u tom gradu na jugu Jemena dovezeno u bolnicu Liječnika bez granica. Napadač samoubojica detonirao je svoje vozilo usred okupljenih regruta. Prema sigurnosnim izvorima do eksplozije je došlo ispred škole “Sanafir” u sjevernom dijelu grada.

Nitko još nije preuzeo odgovornost iako u tom dijelu zemlje napade često izvode pripadnici Islamske države. Do napada dolazi u trenutku kad se ponovno pokušava završiti 17-mjesečni rat vladinih snaga koje imaju potporu Saudijske Arabije i pobunjenika. Vlada i pobunjenici pozitivno su reagirali na mirovnu inicijativu zaljevskih zemalja po kojoj bi se pobunjenici povukli iz glavnog grada Sanae i formirala se jedinstvena vlada.

Uvjet je pobunjenika prekid napada koji izvodi koalicija predvođena Saudijskom Arabijom. Saudijska Arabija tvrdi da pobunjene hutiste podržava Iran, što Teheran niječe. Prema UN-u u sukobima je ubijeno više od 6600 osoba uglavnom civila a raseljeno je oko 2,5 milijuna stanovnika.

You may also like