Potpredsjednik Sjedinjenih Država Joseph Biden rekao je u ponedjeljak crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću da će SAD podržati članstvo Crne Gore u NATO-u uz vrlo bitne pretpostavke dalje izgradnje pravne države i osiguranja snažne podrške javnosti.

Đukanović je u telefonskom razgovoru s Bidenom zahvalio SAD-u i Bidenu osobno za kontinuitet podrške Crnoj Gori, kao i na razumijevanju važnosti europske i euroatlantske perspektive ne samo Crne Gore, već i regije u cjelini.

U priopćenju crnogorske vlade stoji da je Đukanović izrazio očekivanje da će na ministarskom sastanku NATO-a u krajem godine biti postignut konsenzus o upućivanju poziva Crnoj Gori za članstvo. “Biden je istaknuo da će SAD podržati članstvo Crne Gore u NATO uz vrlo bitne pretpostavke dalje izgradnje pravne države i osiguranja snažne podrške javnosti za ostvarenje tog našeg strateškog cilja”, priopćeno je. “Đukanović i Biden su suglasni su da bi članstvo Crne Gore u Savezu učvrstilo njezinu poziciju u euroatlantskim institucijama,

Related Posts