Sabor zbog nedostatka kvoruma u dnevni red nije uvrstio HDZ-ov zahtjev za smjenom Petrova

Hrvatski sabor u utorak se, minutom šutnje prisjetio 12 hrvatskih policajaca stradalih na današnji dan 1991. u Borovom Selu, a zbog nedostatka kvoruma u dnevni red nije uvrstio HDZ-ov zahtjev za smjenom Petrova.

Pozivam vas da minutom šutnje odamo počast 12 hrvatskih policajaca koji su 2. svibnja 1991. u Borovu Selu položili živote za Hrvatsku, rekao je zastupnicima predsjednik Sabora Božo Petrov na početku novoga radnog tjedna, najturbulentnijeg od njegova konstituiranja u listopadu prošle godine.

Sabor zbog nedostatka kvoruma nije u dnevni red uvrstio zahtjev za smjenom Petrova s mjesta predsjednika Sabora, koji je inicirao HDZ, a potpisale i druge stranke, uključujući i oporbene, odnosno ukupno 79 zastupnika.

HDZ je tu smjenu inicirao nakon što je premijer Andrej Plenković razriješio trojicu Mostovih ministara koji su podržali prijedlog oporbenog SDP-a da se ministru Zdravku Mariću iskaže nepovjerenje.

Nema kvoruma, pa nećemo odlučivati o dnevnom redu sada, nego kad se kvorum definira, najavio je Petrov.

U Saboru je potom više klubova zatražilo stanku kako bi nakon nje dobili priliku progovoriti o krizi vlasti, odnosno aktualnoj političkoj situaciji.

You may also like