Sabor ponovno započeo rad stankom

Ruralni razvoj, nerad Vlade te pismo zaposlenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje teme su zbog kojih je u petak ujutro, na početku saborskog zasjedanja, nekolicina saborskih klubova zatražila već uobičajenu stanku.

Stanku su tako po temi ruralnog razvoja i optužbi na račun bivšeg ministra poljoprivrede, SDP-ovca Tihomira Jakovine da je ministarstvo za njegova mandata izradilo nepošten i nepravilan natječaj za ruralni razvoj s namjerom podjele novca umjetno stvorenim poduzećima, zatražili klubovi HDZ-a, Mosta i HSS/HDS.

SDP-ovac Nenad Stazić zatražio ju je zbog “neprimjene europskog prava zbog već neposlovičnog nerada Vlade”. Pismo zaposlenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje premijeru Tihomiru Oreškoviću, u kojem se žale na ponašanje v.d. ravnatelja HZMO-a Ive Bulaje, nagnalo je Klub HSU-a da zatraži stanku o toj temi.

Sljedeći tjedan Sabor neće zasjedati zbog blagdana Tijelova koji pada na četvrtak. Zastupnici će se u saborske klupe vratiti 30. svibnja – na svečanu sjednicu. Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner najavio je u petak da Sabor zbog blagdana Tijelova neće zasjedati idući tjedan, ali će zato raditi cijeli tjedan iza toga. U ponedjeljak, 30. svibnja je Dan Hrvatskog sabora koji ćemo obilježiti svečanom sjednicom, a odmah potom, dakle u utorak nastavljamo redovno zasjedanje, rekao je Reiner u petak zastupnicima koji na to nisu imali primjedbi. Tijelovo, podsjetimo, pada u četvrtak pa će ga zastupnici spojiti s vikendom. I ovim prije i onim nakon blagdana.

You may also like