Sabor imenovao zastupnike u Nadzorni odbor HBOR-a

Hrvatski sabor u petak je članovima Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj imenovao zastupnike Borisa Lalovca (SDP), Grozdanu Perić (HDZ) i Ivanu Ninčević-Lesandrić (Most), a za zamjenike članova Marijanu Balić (HDZ), Božicu Makar (HNS) i Dragicu Roščić (HDZ).

 Za člana Nadzornog odbora Fine izabrao je Damira Felaka (HDZ), koji će tamo odlazi umjesto Gorana Marića, koji je iz zastupničkih ‘prešao’ u ministarske redove.

 Vedrana Babića (SDP), Antu Sanadera (HDZ) i Kažimira Vardu (nezavisni) Sabor je izabrao u Savjet za robne zalihe, a Branka Bačića (HDZ), Josipa Borića (HDZ) i Ivana Klarina (SDP) u Otočno vijeće.

 Andru Krstulovića Oparu (HDZ), predsjednika parlamentarnog Odbora za znanost, Sabor je imenovao predsjednikom Odbora “Nagrade Ivan Filipović”. Željku Josić (HDZ) imenovao je članicom Savjeta Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac.

 Zastupnici su se suglasili da Damiru Jeliću (HDZ) počne mirovati mandat, a da ga u HDZ-ovim saborskim redovima mijenja Tomislav Lipošćak.

 Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek (HDZ) potvrdno je odgovorio Arsenu Bauku (SDP) koji je pitao je li Povjerenstvo provjerilo je li na listi bilo kandidata koji su prešli prag od 10 posto preferencijskih glasova i njih stavilo za zamjenu. Provjerili smo, rekao je Tušek i naglasio kako je politička stranka uvijek ovlašteni predlagatelj.

 Mislim da je MIP u jednom slučaju napravio grešku primjenjujući Zakon o izborima zastupnika i bilo bi dobro da tu grešku više ne napravimo, rekao je Bauk, koji nije konkretizirao na koji slučaj misli, ali je izvjesno da se radi o slučaju u kojem je Josip Salapić zamjenio Branimira Glavaša (HDSSB).

 U konkretnom slučaju, predlagatelj zamjene bila je stranka, u Povjerenstvu držimo da nema potrebe da ulazimo u materiju političkih odnosa, pogotovo ako nema prigovora na prijedlog stranke, poručio je Tušek.

(Agencija)

You may also like