RWE želi postati važan hrvatski plinski igrač

Prvi put u povijesti hrvatski građani od danas mogu slobodno odabrati novog opskrbljivača plinom za svoje kućanstvo! Naime, tvrtka RWE Plin danas je i službeno krenula s opskrbom hrvatskih kućanstva plinom. Ponuda je dostupna svim kućanstvima u Hrvatskoj, bez obzira kojeg opskrbljivača plinom trenutno imaju i na čiju su distribucijsku mrežu spojeni. Kućanstva će prelaskom na RWE Plin uštedjeti oko pet posto na svojim računima, a ako s RWE-om ugovore opskrbu oba energenta (struja i plin), prosječno će uštedjeti i do dva mjesečna računa godišnje.

„RWE je od danas jedina tvrtka u Hrvatskoj koja pruža jedinstvenu uslugu opskrbe plinom i električnom energijom svim kategorijama korisnika! Prošle smo godine ušli u opskrbu plinom za poslovne korisnike te smo u vrlo kratkom roku došli do tisuću poslovnih korisnika. Sretni smo i ponosni što danas – prvi u Hrvatskoj – ulazimo i u opskrbu kućanstava plinom. Iskustvo koje smo stekli u opskrbi električnom energijom više od 110 tisuća hrvatskih kućanstava i tvrtki te 23 milijuna korisnika opskrbe električnom energijom i plinom u 12 europskih zemalja, omogućit će nam da svim naši korisnicima donesemo konkretnu uštedu u opskrbi ovim energentima“, istaknuo je na konferenciji za novinare Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Plina i RWE Energije te dodaje da njemački RWE godišnje isporuči tisuću puta veće količina plina nego što cijela Hrvatska godišnje potroši te je, samim time, sigurnost opskrbe u potpunosti zajamčena.

Miliša očekuje da će RWE Plin u prve tri godine zauzeti oko 10 posto hrvatskog tržišta opskrbe plinom. Kako kaže, na hrvatskom tržištu trenutno djeluju čak 34 opskrbljivača u obvezi javne usluge, koji plinom opskrbljuju kućanstva. „Potpuna liberalizacija tržišta plina, ukidanje monopola i davanje prava izbora građanima, nužno će u bliskoj budućnosti dovesti do konsolidacije tržišta te je moje očekivanje da će se tržišna utakmica za nekoliko godina svesti na 3-5 velikih igrača. RWE je u potpunosti spreman odgovoriti na sve izazove“, poručio je još Zoran Miliša.

Kako pojašnjavaju u RWE-u, moguće uštede za korisnike su značajne. Ukupna potrošnja plina u kućanstvima u Hrvatskoj iznosi oko oko 6 teravatsati (TWh). Ako bi, teoretski, sva kućanstva u Hrvatskoj prešla na RWE-ovu opskrbu plinom, uštedjeli bi ukupno 57 milijuna kuna godišnje.

Prosječno kućanstvo će na opskrbi plinom, ako odabere RWE, uštedjeti oko pet posto na svojim računima, dok su uštede u kombinaciji s opskrbom električnom energijom te paketima proizvoda za uštedu energije i dvostruko veće. Proces prelaska na novog opskrbljivača za krajnjeg korisnika je iznimno jednostavan, pri čemu nema nikakvih prekida u procesu opskrbe plinom, a sigurnost opskrbe u potpunosti je zajamčena.

You may also like

0 comments